• SİVRİSİNEKSİZ YAZA HAZIR OLUN

    Kış aylarında sivrisinekler için tedbirlerini almaya başlayan Beylikdüzü Belediyesi, düzenli ilaçlamalarla yazı problemsiz karşıladı.

  • İlçede kanalizasyonlarda, rögarlarda  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli olarak ilaçlamalar yapan ekipler, sorunu kaynağında çözerek çalışmalarına devam ediyor.

    Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sivrisineklerle mücadele ederek, vatandaşın yaz aylarını rahat geçirmesi için çalışıyor. İlaçlamaları uygun zamanlarda programlı bir şekilde gerçekleştiren müdürlük ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Hizmetleri’yle koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

    İnsan eliyle oluşturulmuş her türlü durgun suda üreyip, çoğalabilen sivrisineklere ufak önlemler alarak karşı konulabilir. Sivrisineklerin üreme noktaları olan variller, bidonlar, su giderleri, kuyular, çöp konteynerleri, mazgallar, çeşmeler gibi daha birçok noktada küçük önlemler alınarak, profesyonel yardım gerektirmeden oluşumları engellenebilir.

    İlaçlamalar Tüm Yıl Sürüyor

    Şubat ve Mart aylarında termal sislemeyle başlayan ilaçlamalar, Nisan ayında da larva ilaçlamasıyla devam ediyor. Gece soğuk sistem ulv ilaçlama sistemi kullanılıyor. Vatandaşı ve yetkilileri bilgilendirmek adına belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla görüşen Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, “Evlerde içinde bir miktar su kalmış saksı altlığı, kova gibi yerler sivrisineğin üremesi için uygun ortamlardır. Vatandaşlar, bu tip noktalara dikkat ederek önlem alırsa, sıkıntı yaşama olasılığı en aza indirilmiş olur.” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir