• SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

    Her canlının yaşam hakkına sahip çıkan Küçükçekmece Belediyesi, sokak hayvanlarını bu soğuk kış günlerinde yalnız bırakmadı.

  • Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi faaliyetleri olan aşılama, kısırlaştırma, sahiplendirme gibi hizmetlerin yanı sıra kedi ve köpek evi dağıtımı yaparak, minik dostları kış günlerinde soğuktan korudu. Küçükçekmece Belediyesi, ayrıca kış şartlarında hayatta kalmaya çalışan kedi ve köpekler için de kanatlı kedi ve köpek beslenme odaklarını ilçenin dört bir yanına yerleştirerek, Küçükçekmece ilçesinde yaşayan hayvanların açlıktan ölmesinin önüne geçti.

    “BU GÜNLERDE KÜÇÜK DOSTLARIMIZI UNUTMAMALIYIZ”

    Sadece insanların değil, hayvanların da komşumuz olduğunu kaydeden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, her zaman bu duyarlılıkla hareket ettiklerinin altını çizerek, “Hayvanlar bizim küçük dostlarımız. Bu ilçe de bizim olduğu kadar onların da yaşam hakkı var. Onların da haklarına saygı duymalıyız. Biz de küçük dostlarımıza bu soğuk günlerde sıcak bir yemek ve barınak vermeyi amaç edindik” dedi.

    50 KEDİ VE 19 KÖPEK KULÜBESİ DAĞITILDI

    İlçe sınırları içerisinde kedi popülasyonunun yoğun olduğu adreslere; barınmaları, mama ve su ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla 25 adet kedi evi kuruldu. 13 adet köpek, 21 adet kedi kulübesi ise 2015 yılında hayvan severlere dağıtıldı. 6 adet köpek, 29 adet kedi kulübesi ise 2016 yılında yine hayvan severlere teslim edildi.

    14 BİN KİLO KURU MAMA SOKAK HAYVANLARI İÇİN TÜKETİLDİ

    İlçe sınırları içerisinde köpek ve kedi popülasyonunun yoğun olduğu mahallelerde beslenme ve su ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla 9 noktaya beslenme odak noktaları kuruldu. Beslenme odaklarına 2016 yılı içerisinde toplam 500 kg kuru mama takviyesi yapıldı. Ayrıca 2016 yılı kış mevsiminde zorlu kış koşullarında Sokak Hayvanlarının beslenmesi için belirli alanlara yaklaşık 1000 kg civarında kuru mama da bırakılarak hayvanların açlıktan ölmesi engellendi. Toplamda 14000 kg kuru mama 2016 yılında sokak hayvanları için tüketildi.

    YÜZLERCE KEDİ VE KÖPEK SICAK YUVALARINA KAVUŞTU

    Belediyemiz bünyesinde bulunan sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinden mevcut 140 adet (104 adet köpek, 36 adet kedi) sahipsiz köpek/kedi ise Küçükçekmece Belediyesi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından sıcak yuvalarına kavuşturuldu.

    Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri’ne bağlı Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanların kısırlaştırılmasından aşılanmasına, sahiplendirilmeye kadar pek çok alanda hizmet veriliyor. Küçükçekmece Belediyesi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde; 2016 yılı içerisinde toplamda, ilçe sınırları içerisinde bulunan 15 kişi ısırma sonucu aşıya sevk edildi.

    Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli hekimler tarafından 2016 yılında sahipli-sahipsiz kedi ve köpeklere toplam; 366 adet karma aşıları (230 köpek karma aşısı, 136 adet kedi karma aşısı olmak üzere) yapıldı. 333 adet köpek ve 757 adet kedi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde kısırlaştırıldı. Böylece toplamda 1090 adet başıboş kedi ve köpek kısırlaştırılmış oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir