• SOL DÜŞÜNCE HER YERDE

    Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliği ile Avrupa Alevi Düşünce Derneği’nin gerçekleştirdiği “Yerel Yönetimlerde Sol Düşünce” paneli, Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşti.

  • Yoğun katılımın olduğu panelde, dünyanın en insan odaklı ideolojisi olan sol düşüncede başarının ortak dil oluşturarak geleceği üzerinde duruldu. 

    Beylikdüzü Belediyesi, Avrupa Alevi Düşünce Derneği’nin düzenlediği “Yerel Yönetimlerde Sol Düşünce” paneline ev sahipliği yaptı. Sol düşünce ve Yerel Yönetim temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği panelde, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hozat Belediye Başkanı Celalettin Polat, Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu ve SİVGİAD Genel Başkanı Murat Açıl panelist; Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek panelist ve moderator olarak yer aldı.

    Panel, “Cumhuriyet ve Demokrasi” filminin gösterimi ile başladı.

    Panel Beylikdüzü Belediyesi tarafından hazırlanan ve ABD’nin önde gelen dergilerinden Campaigns&Elections’ın Uluslararası 2017 Reed ödüllerinde Dünya’nın ve Avrupa’nın en iyi online reklam kampanyası seçilen “Cumhuriyet ve Demokrasi” filminin gösterimi ile başladı. Avrupa Alevi Düşünce Derneği Başkanı İsmet Abbasoğlu’nun katılımcılara plaket takdiminin ardından panelistler tarafından yerel yönetimlerde sol düşüncenin önemini kendi yönetim anlayışlarından verdikleri örnekler ile devam etti.

    “Sol düşünce her yerde, hep beraber olabilmektir.”

    Ortak fikir olarak “Dünyadaki en insan odaklı ideoloji sol düşünce, o nedenle ortak bir dille hareket ederek başarı elde edebiliriz.” düşüncesi üzerinde şekillenen panelde; İzmir Seferihisar Belediye Başkanı ve SODEM (Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği) Başkanı Tunç Soyer,  “Sol düşünce her yerde, hep beraber olabilmektir. Önceliğimiz ortak dil oluşturmak ve birlik olmak” dedi.

    “Kucaklayıcı ve ötekileştirmeyen bir yaklaşım göstermek zorundayız.”

    SİVGİAD (Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği) Genel Başkanı Murat Açıl ise, “Her anlamda kucaklayıcı ve ötekileştirmeyen bir yaklaşım göstermek zorundayız. Bunu yaparken de gittikçe kutuplaşan dünyada söylemlere dikkat etmek çok önemli, çünkü değerlerimize saygı görmek, değerlere saygı duymaktan geçer” dedi. Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen panel, konuşmaların ardından dinleyicilerden gelen sorularla sona erdi. Panele Beylikdüzü Belediye 1. Başkan Vekili Ömer Şatır ve Meclis Üyeleri de katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir