• SURİYELİLER ESENYURT’TA KUYRUĞA GİRDİ

    Esenyurt’ta yaşayan 100’e yakın Suriyeli aile Mehmetçik tarafından temizlenen memleketlerine dönmek için Esenyurt Belediyesi’ne başvurdu.

  • Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de gerçekleştirilen başarılı Fırat ve Zeytindalı operasyonlarının ardından Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin ülkelerine dönme isteği arttı.

    Esenyurt’ta yaşayan 100 civarında Suriyeli aile Afrin ve Cerablus’un huzur bulmasıyla  ülkelerine dönmek için belediyeye başvuru yaptı. Esenyurt Belediyesi, Kızılay ve AFAD’la birlikte geçtiğimiz ay 35 Suriyeliyi ülkesine göndermişti. Esenyurt belediyesi, Suriyelilerin eşyalarını kamyonlara yükletmiş ve kendileriyle birlikte memleketlerindeki evlerine kadar göndermişti.  Esenyurt Belediyesi’nin bu girişimiyle vatandaşlarının selamet içinde ülkelerine döndüğünü gören ilçede yaşayan çok sayıda Suriyeli de ülkelerine gitmek  için Esenyurt Belediyesi’ne başvurdu.

    Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ de bazı Suriyelilerin başvurularının kaydını alırken şöyle konuştu “ Bir süre önce ilçemizden Suriyeli bir kafileyi memleketlerine gönderdik. Onları Kızılay ve AFAD karşıladı. 1 gün konuk edilen Suriyeliler, Afrin ve Cerablus’ta başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle Mehmetçik tarafından teröristlerden  temizlenen evlerine ulaştırıldı. Oraların huzur bulması burada yaşayan Suriyelilerin evlerine dönüş isteğini arttırdı. Oralar huzur buldukça memleketlerine dönen Suriyelilerde artıyor. Şu anda 35 ailenin işlemleri tamamlandı, önümüzdeki günlerde gönderilecekler. 100 aile ise geri dönmek için başvuruda bulundu. ​

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir