• TABELALARA İNCE AYAR

    Büyükçekmece Belediyesi, caddelerde görüntü kirliliğine neden olan ve Şehir Estetiği Yönetmeliği’ne aykırı konulmuş tabela, totem ve reklam materyallerini kaldırmaya başladı. Daha güzel bir kent görüntüsü ve şehir estetiği sağlamak amacıyla yapılan düzenlemeyle ticari tabelalara standart getirildi. Ayrıca şehirde yaya haklarını kısıtlayan uygulamalara da anında müdahale ediliyor.

  • Büyükçekmece Belediyesi reklam, tabela, gölgelik, saçak, boş alan, yapı ve arsa kullanımında, iletişim ve haberleşme araçlarının yol açtığı görsel kirliliği ortadan kaldırmak, reklam asma ve ticari tabela kullanımı yeniden düzenleyen karar aldı ve bu kararla uygulamaya geçti. Buna göre, Büyükçekmece Belediyesi Kentsel tasarım Müdürlüğü görsel kirliliği önlemek için Şehir Estetiği Yönetmeliği kapsamında ilçe genelinde ticari tabelaları kaldırma çalışmasına da başladı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Göreceksiniz bu kurala uyulduğu zaman hem daha güzel ve estetik bir kente sahip olacağız hem de işyeri sahipleri rahat etmiş olacak” dedi.

    Yeni Şehir Estetiği Yönetmeliği’ne göre yapılacak her türlü reklam ve tanıtım uygulaması için Büyükçekmece Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nden Reklam ve İlan İzin Belgesi alınması zorunlu hale gelirken yönetmeliğe uymayanlara da cezai işlem uygulanacak.

    Akgün: Olması gerekeni yapıyoruz

    Şehrin estetiğini bozacak olan hiçbir uygulamaya izin vermediklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece her gün gelişen bir şehir. Bu nedenle ticari tabelalara bir standart getirilmesi şart. Olması gerekeni de bu zaten. Görsel kirliliğin önlenmesinin yanı sıra yaya kaldırımlarını işgal eden ve yaya trafiğini aksatıcı unsurların da ortadan kaldırılması için gereken işlemleri yapıyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir