• TABUTLARI ALDILAR, PROTESTO ETTİLER

    Esenyurt'ta bir grup vatandaş, 5 yıl önce konut projesi için kişi başına 70 ila 200 bin lira ödedikleri 2 inşaat firmasını, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle toprağa tabut gömerek protesto etti.

  • Esenyurt’ta bir grup vatandaş, 5 yıl önce konut projesi için kişi başına 70 ila 200 bin lira ödedikleri 2 inşaat firmasını, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle toprağa tabut gömerek protesto etti.

    Söz konusu projelerden birinin yapılacağı Haramidere’deki arazide toplanan vatandaşlar, kazdıkları iki mezarın yanına, üzerine “Dirimize ev nasip olmadı, ölümüze mezar yeri oldu”, “Acımızı ev hayalini kurduğumuz arsamıza gömüyoruz”, “6 yıllık ev hasreti mezarda bitti.” yazılı iki tabut koydu.

    Vatandaşlar ayrıca, “Devletimiz büyüktür. TOKİ bu arsalara el koysun, her teklife razıyız.” yazılı pankart taşıdı. Burada mağdurlar adına açıklama yapan Hatice Şeker, Esenyurt’ta Tac Mahal Prestij, Vera Vizyon ve Life İn Vera adlı konut projelerini yapacağını vaad eden bazı kişilerin, üyelerden toplam 100 milyon lira alarak, çoğunluğu kamu çalışanı olan bin 500 aileyi dolandırdığını öne sürdü Şeker, 2011 yılında kurulan Saylan İnşaat ve Vera Group adlı inşaat firmalarının çeşitli vakıf, dernek ve kamu kurumlarında yönetici pozisyonunundaki kişilere menfaat sağlayarak, kendilerine üye topladığını ve topraktan ev sapibi yapma vaadiyle üyelerin her birinden 70-200 bin lira arasında peşin para topladığını iddia etti. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen, vaad edilen projeye dair hiç bir çalışma başlatılmadığını anlatan Şeker, şöyle devam etti: “Arsaların Saylan İnşaat adına olmadığı, banka hesaplarının boş olduğu, şirketin sermayesinin sadece 5 bin lira olduğu, var olan arsalarda kamu hacizleri ve banka ipotekleri bulunduğu, üyelerden toplanan milyonlarca liranın yok olduğu, hiç kimseye paralarının ödenmediği, binlerce insanın bu şekilde mağdur edildiği anlaşılmıştır. Şirketlerin asıl amacının inşaat yapmak olmadığı, toplanan paraları finans olarak kullanıp, kar elde etmek ve arsaları ipotek vererek banka kredisi çekmek olduğu ortaya çıkmıştır. Bu projelerle insanların hayalleri ile oynanmış ve binbir emek ile kazandıkları paralar yok edilmiştir. Bu üyeler yakın zamanda Büyükçekmece Savcılığı’na ‘nitelikli dolandırıcılık’tan suç duyurusunda bulunmuşlardır. Mahkeme, iddianameyi kabul etmiş ve Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açmıştır. Devletimizin TOKİ eliyle bu arsaya el koymasını, mağdurların evlerinin bu şekilde teslim edilmesini istiyoruz.

    TOKİ tarafından gelecek her türlü teklife razıyız, yeter ki hakkımızı alalım.” Mağdur vatandaşlara destek veren Tüketici Sorunları Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu da bu arsada yüzlerce insanın konut hayalinin yattığını ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir