• TARİHİ PROJE TANITILDI

    Silivri Belediyesi’nin ilçe en eski mahallelerinden olan Fatih Mahallesi’nde yapacağı Tarihi Kale İçi Projesi vatandaşlara anlatıldı.

  • Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ‘Proje tamamlandığında semtimiz modern görüntüye kavuşmasının yanında burada tarihi eserler ön plana çıkacak, buralara ziyaretçi akını olacaktır” dedi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar kurmay heyetiyle birlikte Fatih Mahallesi’nde burada gerçekleştirilecek projenin tanıtımı için halkın karşısına çıktı. Başkan Işıklar’ın toplantısına Başkan Yardımcıları; Hasan Solak, Bora Balcıoğlu, Emine Tarin, Mehmet Has, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Bazı Sivil Toplum Kuruluşu başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
    Başkan Işıklar burada yaptığı konuşmada, elli yıldır yapılmayan bir işi birkaç yıl içine sığdırıp gerçekleştirmek istediklerini, bundan sonra da gerçekleştirecekleri her önemli projeyi halka sunacaklarını ve halkın da önerilerini alacaklarını söyledi. Mahallede Ortodokslar açısından önemli olan Aziz Nektorious’un da evinin bulunduğunu hatırlatan Işıklar, burasının bir ziyaret merkezi olacağına işaret etti. Kendilerinin İşkece’ye gittiklerinde orada bulunan caminin çok güzel korunmuş olduğuna şahit olduklarını, Selanik’teki caminin restore edildiğini, Atina’ya da cami yapılmakta olduğunu hatırlatan Işıklar, ‘Bu tarihi eserler insanlık mirasıdır. Onlar bizim kutsallarımıza saygı gösterip koruyacak, biz onların. Bunlar ortak değer” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir