• TARIK AKAN HAYATINI KAYBETTİ

    Sinema sanatçısı Tarık Akan vefat etti. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı acı haberi teyit etti. Sosyal medyada binlerce taziye mesajı yayınlandı. 66 yaşındaki Akan bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

  • NAZIM HİKMET VAKFI DUYURDU
    Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı; “Tarık Akan 16 Eylül Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Halkımızın başı sağolsun.” ifadeleriyle acı haberi verdi.

    TARIK AKAN’IN CENAZESİ  NE ZAMAN KALDIRILACAK?
    Ölüm haberiyle Türkiye’yi yasa boğan Tarık Akan’ın cenazesinin Pazar ya da Pazartesi günü Bakırköy Camii’nden kaldırılacağı ifade ediliyor. Öte yandan yine Pazar ya da Pazartesi günü Cemal Reşit Rey’de usta oyuncu için bir anma töreni düzenlenmesi bekleniyor.

    HALE SOYGAZİ TARIK AKAN’I ANLATTI
    CNN Türk canlı yayınına katılan Hale Soygazi Tarık Akan’ın vefatıyla ilgili şunları söyledi: Çok iyi bir arkadaşımdı. En güzel filmlerimizi beraber yaptık. Birden bire oldu her şey! Çok üzgünüz. Söyleyecek bir şey de bulamıyorum. Sizden öğrendim ve çok fenayım. Telefonda görüşüyorduk. Son geçen sene telefonlaştık!

    TARIK AKAN KİMDİR?
    Asıl adı Tahsin Tarık Üregil olan Tarık Akan, 13 Aralık 1949 yılında İstanbul’da bir abla ve bir ağabeyden sonra üçüncü çocuk olarak dünyaya geldi. Tarık Akan, subay olan babası Yaşar Bey’in görevi nedeniyle Erzurum Dumlupınar İlkokulu’nda başladığı ilkokulu Kayseri’de tamamladı ve babasının emekliliğinden sonra ailesiyle İstanbul Bakırköy’de yaşamaya başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Makine Yüksek Mühendisliği’nde okuyan Tarık Akan, ardından Gazetecilik Yüksek Okulu’na girdi ve bu bölümden mezun oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir