• Erhan Güzel: Hilekarlığa başvurdular

    Çatalca gündemine bomba gibi düşen “Taşıma Seçmen” olayı kamuoyunun gündeminden düşmüyor.

  • Çatalcalılar ve Çatalca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri sorularına yanıt bekliyor. Çatalca’da ortaya çıkarılan AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner’in kendi ve yakınlarının evinde 59 seçmen ve Çatalca genelinde 4000’e yakın sayıda taşıma seçmen bulunmasının yankıları sürüyor.
    Konu hakkında kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmayan Üner’e Çatalca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erhan Güzel ve CHP Çatalca İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Halil Gök’ün Şubat ayı Meclis Toplantısında ardı ardına sordukları çarpıcı soruların cevaplarına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

    Taşıma seçmen Çatalca’ya ihanettir
    CHP Çatalca İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Halil Gök’ün, “Bu yapılan vatandaşın seçme hakkını gasp etmektir, bu bir oy hırsızlığıdır” şeklinde açıklamaları yanı sıra CHP Meclis Üyesi Erhan Güzel yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaptığımız her çalışmanın hesabını halkımıza verdik. 2009 yılında göreve geldikten sonra 2014 yılında halkımız bizlere bu nedenle yeniden görev verdi. Çünkü biz ne yaptıysak ahlaklı, hilesiz yaptık. Ancak şimdi hepimiz bir ilkle karşılaştık. Çatalca Belediye Başkanlığına talip olanlar halkın iradesine güvenmeyerek taşıma seçmen hilekârlığına başvurdular. AK Parti Belediye Başkan Adayı Üner’in kendi evinde dahi taşıma seçmen var. Bizler şu anda Mesut Bey’inde mecliste olmasını ve bu konuda halkımızı ve meclisimizi aydınlatmasını isterdik. Fakat kendileri bu konudan daha önemli bulduğu bir toplantıya katıldığı için meclise gelmedi. Bizlere ve Çatalcalı vatandaşlarımıza bir açıklama yapmak zorundadır. Çatalca halkına güvenmeyerek başka ilçelerden seçmen taşımasının izahını ne şekilde yapacak merak ediyoruz. Yeniden ifade ediyorum taşıma seçmen Çatalcalılara ihanet etmektir” dedi. Çatalca taşıma oy skandalı ile çalkalanırken gözler 8 Şubat Cuma günü yapılacak Çatalca Belediyesi Meclis toplantısına çevrildi. Mesut Üner’in sorulara cevap vermek üzere meclise katılıp katılmayacağı merak ediyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir