• TEDAVİ İÇİN KAPLICAYA GİDİN

    Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şükrü Mercan, Küçükçekmeceli ebeveynlere kalça ve diz kireçlenmesi hakkında önemli bilgiler verdi.

  • Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gönül Elçileri projesi kapsamında Behiye Selim Pars Ortaokulu velileri ile buluşan Mercan, kalça ve eklem kireçlenmesinin insanın doğduğu günden ölümüne kadar her yaşta görülebilen bir hastalık olduğuna dikkat çekti. günümüzde 50 yaşından büyük her iki kişiden birinde kalça ve eklem kireçlenmesinin görüldüğünü söyledi.

    “YAŞAM HAREKETTİR HAYAT FELSEFEMİZ”

    Günümüzde 50 yaşından büyük her iki kişiden birinde kalça ve eklem kireçlenmesinin görüldüğünü söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şükrü Mercan,  ‘Yaşam harekettir’ in hayat felsefeleri olduğunu kaydetti. Mercan, “En güzeli ağrısız ve hareketli bir yaşam. Hareketli bir dünyanın hareketli bireyleriyiz. Onun için bizim için kalçamız, ayakta durmamıza, hareket etmemize yarayan eklemlerimiz çok önemli. İnsan vücudu çok harika bir kompleks” dedi.

    EKLEMDE AĞRINIZ VARSA DİKKAT!

    Diz kireçlenmesinin basit olarak eklemlerde yıpranma olarak tanımlanabileceğini kaydeden Ahmet Şükrü Mercan, diz kireçlenmesinin asıl sebebinin yaşlanma olduğunu söyledi. Kireçlenmenin kıkırdaktan başlayarak önce kemiği sonra da eklemi etkilediğini ifade eden Mercan, kireçlenmenin belirtilerini ise önce eklemde hafif ve kısa bir ağrı sonra sürekli bir ağrı ve en sonunda da şişme olarak sıraladı.

    “TEDAVİ İÇİN KAPLICAYA GİDİN”

    Ahmet Şükrü Mercan diz kireçlenmesi şikayeti olanlara ise kilo kontrolü, egzersiz ve yürüyüş, ağrı varsa zorlamama, ilaç tedavisi, kaplıca ve sıcak gibi önerilerde bulundu. Mercan, hastalara bol bol kaplıcaya gitmelerini tavsiye etti. Diz ve kalça kireçlenmelerinde PRP, kök hücre, kortizon, fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavilerini uyguladıklarını  kaydeden Mercan, daha sonrasında tüm bu tedaviler sonuç vermezse ameliyata gidildiğini söyledi.

    Söyleşi sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şükrü Mercan’a Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik ise teşekkür ederek çiçek takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir