• TEK TEK ANLATTILAR

    Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, "Geri Dönüşüm Gelecektir" projesi kapsamındaki çalışmalarını semt pazarlarında da sürdürüyor.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sağlıklı bir gelecek için çevrenin önemine vurgu yaparak; “Çevreyi korumak ve en temiz haliyle gelecek nesillere bırakmak için hepimiz duyarlı olmak zorundayız” diye konuştu.

    Proje uygulamalı olarak sürdürülüyor

    Büyükçekmece Belediyesi’nin örnek projeleri arasında gösterilen “Geri Dönüşüm Gelecektir” projesi okulların yanı sıra toplumun her alanında uygulamalı olarak sürdürülüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki semt pazarlarını gezerek pazarcı esnafına Pazar yerlerinde çıkan ambalaj atıklarının doğru değerlendirilmesi için bilgilendirdi.  Dizdariye Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’nda, pazar esnafının tamamına geri dönüşümün önemi ve nasıl uygulanacağı anlatıldı.

    “Uygulama tüm pazarlarda yapılacak”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, projenin;  pilot bölge olarak seçilen Salı pazarında uygulamaya geçirildiğini ve pazar ambalaj atıklarının kontrollü ve programlı bir şekilde toplandığını belirterek; “Salı pazarımızda başarılı bir şekilde yürütülen çalışmamız tüm pazarlarımızda devam edecektir. Sağlıklı bir çevre hepimizin ortak arzusu. Bunun içinde çevreyi korumak ve en temiz haliyle gelecek nesillere bırakmak için hepimiz asgari duyarlılık göstermek zorundayız” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir