• TEPECİK ÇAĞ ATLADI

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik Ulus ve Hürriyet mahallelerinde çok sayıda önemli çalışmaya imza attı. Büyükçekmece Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde son yıllarda Tepecik’in çehresi tamamen değişerek, daha modern ve güvenli bir hale geldi.

  • Büyükçekmece’ye bağlandıktan sonra önemli hizmetlere kavuşan Tepecik’in adeta kaderi değişti. Büyükçekmece’nin en prestijli yol projelerinden biri Ulus Mahallesi’nde bulunan Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirildi. 2017 yılında yapımı tamamlanan cadde, beton zemin üzerine yapılarak ömürlük hale getirildi. Ayrıca aydınlatması ve peyzajıyla da cadde fark yaratıyor. Merkez Saray Camii ve meydan düzenlemesi tamamlandıktan sonra da Tepecik cazibe merkezi haline geldi.  Çok sayıda ziyaretçisi olan cami, mimarisi ve konumuyla da fark yaratıyor. 15 ve 16’ıncı yüzyıl Osmanlı cami mimarisinin klasik çizgilerini taşıyan Tepecik Saray Camii, Selçuklu-Osmanlı mimarisi örnek alınarak yapıldı.

    Cadde mahallelinin ve esnafın can damarı konumunda

    Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımı 2017 yılında tamamlanan Atatürk Caddesi Tepecik Ulus Mahallesi’nin en işlek yeri. Caddede, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yol, kaldırım, tretuvar, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları sayesinde Tepecik esnafı ve mahalleli için baştan sona yenilenmişti. Çok sayıda esnafın bulunduğu cadde aynı zamanda mahallelinin ve araçların kolaylıkla ulaşım sağlayabildiği bir yapıda. Her fırsatta  “Günlük değil ömürlük yollar” yaptıklarını hatırlatan Başkan Akgün, 2018 yılında Tepecik Ulus ve Hürriyet Mahallelerinde yapılan onlarca sokak ve cadde çalışmasının 2019 yılında da artarak devam edeceğini vurguluyor. Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Tepecik’teki çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir