• Tonguç Çoban’a tavsiyem Beşiktaş’a gitsin

    Kent Haber Gazetesi sahibi Mihrican Deniz köşesinde CHP Esenyurt Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Tonguç Çoban’ı kaleme aldı.

  • Yerel seçimler için zaman daralıyor. Lakin Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul adaylarını henüz açıklamadı. Artık bunu geleneksel bir hale getirdi. Adaylar, inatla son dakikaya bırakılıyor.  CHP İstanbul İlçe adaylarının bu hafta sonu açıklanmasını bekliyoruz

    CHP’nin adaylarını geciktirmesi seçim heyecanının da kaybolmasına neden oldu. AK Parti adaylarını neredeyse 1 ay kadar önce açıklamıştı. Böylelikle Ak Parti yarışa daha erken başlamış oldu.

    Şayet denildiği gibi bu hafta da açıklanmazsa 1 Nisan’a bırakılmasında kanımca bir sakıncası yoktur. Şubatta açıklanacak adayın zaten durumu da pek parlak olacak gibi durmuyor. 17 Şubatta meclis listelerinin teslim edileceğini düşündüğümüzde ve her seçimde olduğu gibi bu seçimde de yaşanacak liste kavgası ve ardından gelecek küskünlükler… Bunları bertaraf edilmeye çalışılacak ve ardından da kalan 1 ayda tüm ilçeyi gezilecek ve seçim kazanmak için toplantılar tertip edilecek, seçim ofisleri açılacak, küsenleri toparlayacak v.b. şayet olursa seçim kazanacak!

    Bu işi daha fazla sulandırmaya gerek yok. İnsanların psikolojisi bozuldu. Daha fazla ortamı germenin de bir esprisi kalmadı.

    Gelelim aday profiline, bu noktada hedef tahtama direk olarak Esenyurt’u koyuyorum.

    Malumunuz en çok merak edilen ilçe olması nedeni ile gözlerEsenyurt’ta kimin aday olacağına yöneldi.

    Müracaat eden adayları az çok tanıyoruz. Lakin pek ilişkisi olmayan bir iki isim yok değil. Ama bunun öncesinde adı adaylık için geçen ve yaklaşık olarak 15 gün önce basının karşısına çıkma cesareti gösteren Tonguç Çoban’a, biraz değinmekte fayda var.

    Birkaç aydır aday olacağı yönündeki duyumlarımız, tüm kamuoyunun olduğu gibi bizi de meraklandırıyordu. Araştırdık, soruşturduk derken Tonguç Baba’yla tanıştık. Kamuoyunun merak ettiklerini sorduk. Açıkçası sorulara verdiği cevaplardan tatmin olduk mu? Kocaman ‘HAYIR’

    Denildiği gibi gerçekten çok donanımlı bir kişiliği olabilir. Denildiği gibi iyi bir siyasetçi de olabilir. Ama Tonguç Çoban’dan Esenyurt’a aday olamaz. Bu benim için o kadar net…

    Halk bunu kabul etmez

    Bölgede uzun zamandır gazetecilik yapıyoruz. Bizim tanımadığımız adayı ilçe örgütü tanımıyorsa, hangi arada gidip, halka kendinizi kabul ettirirsiniz? Bölgede siyaset yapan ve bu yönde emek vermiş adaylara yapılacak bu saygısızlık,halk tarafından da kabul görmeyecektir.

    Beşiktaş’ta siyaset yapmalı

    Dışarıdan aday getirilmesine açık ve net tavır koyan 10 aday adayı, dışarıdan gelecek adayın peşinden gitmeyecektir. Kendisine açık tavsiyem, Esenyurt’un yapısına çok uygun olmadığı aşikârdır. Beşiktaş’ta siyaset yapmayı kendisine tavsiye ediyorum. Burası size pek uygun bir ilçe değil SayınTonguç Çoban!

    Macera aramaya gerek yok!

    Burada mevzu sadece Tonguç Çoban değildir. Mevzu Sayın İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da dediği gibi Esenyurt’un kendi dinamikleri’ içinden bir aday çıkarmaktır. Burada siyasette yapan aday adaylarından yana tercih konulmalı ve bunu yaparken de bazı dengeler de korunmalıdır.

    Bizim işimiz hemşerilerimize omuz vermektir.

    Şayet seçim almak gibi bir durum söz konusu ise, demografik yapı göz ardı edilmemeli. STK’ların sesine kulak vermek zorundasınız. Her ne kadar birileri; ‘STK’lar bu işe karışmamalı’ dese de, ben de bir STK yöneticisi olarak diyorum ki, ‘bizim işimiz siyaset yapmak değil, bizim işimiz siyaset yapan hemşerilerimize omuz vermektir. Bunun da bilinmesinde fayda görüyorum.

    Adayınız tek başına kalır!

    Özetle CHP adayının açıklanırsa şayet ve bu aday mevcut müracaatlar dışında olursa tabanın öfkesini susturamazsınız, dindiremezsiniz. Halkın beklentileri var. Bunu göz ardı edemezsiniz. O yüzden bu beklentileri de göz önüne alarak adayın belirlenmesi gerekecektir. Yoksa tek başına gelen aday, kalan süreçte de tek başına kalacaktır.

    Benden söylemesi…!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir