• TOPBAŞ AKILLI İSTANBUL’U ANLATTI

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş binin üzerinde belediye başkanının katıldığı değerlendirme toplantısında, dünyada teknolojiyi en iyi kullanan belediyeler arasında gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir Uygulamalarını” anlattı.

  • Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla Antalya’da düzenlenen “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İstanbul İlçe Belediye Başkanları, Toki Başkanı Ergun Turan ile binin üzerinde belediye başkanı katıldı.

    Programda konuşan Başkan Kadir Topbaş, günümüz dünyasında kırsaldan kente hızlı bir göç yaşandığını ve şehirlerin de bu yoğun nüfusu idare edebilmesi için eski yöntemleri bir kenara bırakıp çağın ihtiyaçlarına göre yeni yönetim anlayışlarının benimsenmesinin önemine değindi.

    Şehirde yaşayan insanların kırsalda yaşayan insanlara göre ihtiyaçlarının farklı olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, “İdareciler, insanların bu ihtiyaçlarına daha hızlı cevap vermek için şehirlerin altyapısında bilim ve teknolojiyi çok iyi ve yerinde kullanmaları gerekiyor. Vatandaşlar daha istekte bulunmadan idareciler bunu önceden görüp hayata geçirmek zorundalar” dedi.

    “Şimdi aklımızın ucundan bile geçmeyen şeyler gelecekte insanların en önemli ihtiyaçları arasında yer alacak” diyen Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Bundan bir kaç yıl önceki insanlarla günümüzdeki insanların ihtiyaçları farklı. Bu insanlar başlarını sokabilecekleri evlerin artık akıllı evler olmasını istiyor. Toplu ulaşımda konfor ve rahatlık istiyor. Biz yerel yöneticiler olarak insanlarımıza bunları sunmak durumundayız. Kendi kendine park eden akıllı metroları insanlarımızın hizmetine sunuyoruz. Teknolojiyi çok iyi takip etmezsek zamanı yakalamamız mümkün değil.

    Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kaba insan gücünün yerini beyin gücünün aldığını ve artık ağır ve zor işlerin makineler tarafından yapıldığını ifade eden Başkan Topbaş konuşmasını şöyle devam etti: “Bundan bir yıl önce yaptığınız bir uygulama bugün eskimiş oluyor. İhtiyaçlara cevap veremez duruma geliyor. İstanbul’u düşünürseniz böyle büyük bir dünya şehrinde bunu önceden görüp tespit edemezseniz hayat durur. Şehrin alt yapısını da buna göre düzenlemeniz gerekiyor. Ulaşım ağınını da öyle. Biz İBB olarak teknolojiyi en iyi kullanan belediyeler arasındayız. Akıllı şehir uygulamalarımızla vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor ve onlara konfor sunuyoruz. Trafikten, çöp toplamaya, yol kazı çalışmalarından, yağmur suyu kanallarına kadar her alanda bu akıllı şehir uygulamalarını kullanıyoruz. Dünyanın neresinde yeni bir uygulama duysak ekiplerimizi oraya gönderip o uygulamayı yerinde inceletiyor ve bunu daha yukarı taşıyarak istanbulluların hizmetine sunuyoruz.”

    -Mobil Dünya-
    Mobil cihazların artık hayatın bir parçası olduğunu ve yeni uygulamaların da bilgisayarlardan çok mobil cihazlara göre düzenlendiğini belirten Başkan Topbaş, “İnsanlar artık akıllı telefonlarla her işlerini yapmak istiyorlar. Bunu göz ardı edemezsiniz. Bizim pek çok mobil uygulamamız uygulama marketlerinin en çok indirilenleri arasında” dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İBB Trafik uygulamamız var mesela. Arabası olan da olmayan da mutlaka cep telefonuna kuruyor. Dünyanın en çok kullanılan uygulamaları arasında. Bunu bizim kendi ekiplerimiz yaptı. Akıllı Duraklarımız var. Burada bekleyen yolcular otobüsün veya metronun ne zaman geleceğini, trafiğe takılıp takılmadığını cep telefonlarında görüp ona göre hareket ediyor. Otobüs şoförleri durakta engelli bir yolcu var mı yok mu önceden bilebiliyor. Ona göre hareket ediyor. Belediyecilik hizmetlerimiz de vatandaşlarımızın parmaklarının ucunda. İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları şehirden gurur duymaları bizim en büyük gayemiz.”

    Konuşmaların ardından Başkan Topbaş il ve ilçe belediye başkanları ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir