• TOPBAŞ’TAN ANLAMLI ZİYARET

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1895 yılında II.Abdülhamit tarafından kurulan ve o günden bugüne aralıksız hizmet veren Darülaceze’yi ziyaret etti.

  • Toplam 27.000 m2’lik bir alan üzerinde 600’e yakın misafirini ağırlayan Türkiye’nin en eski ve köklü hizmet kurumlarından biri olan Darülaceze, ayda bir düzenlediği geniş katılımlı toplantılarının bu seferki konuğu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu.

    Darülaceze Başkanı Hamza Çebeci tarafından kapıda karşılanan Başkan Topbaş, program öncesinde Darülaceze bahçesinde bulunan misafirlerle sohbet etti.

    Programda konuşan Başkan Topbaş, Darülaceze’ye her geldiğinde heyecan duyduğunu belirterek, “Çünkü burası bir hizmet kapısı. Gönül insanlarının bulunduğu bir yer” dedi. Darülaceze’nin kapısından girer girmez farklı bir aleme girmiş gibi hissettiğini dile getiren Başkan Topbaş, “İnsanların buraya gelip ziyaret etmesi, buradaki hizmet kalitesi yanı sıra burada yaşayanlar hasbihal etmesi onlara farklı bir kapı açtığı inancındayım” ifadelerini kullandı.

    Hadis-i Şerifini hatırlatan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada da hizmet verilirken bunu görüyoruz. İnsanların bazısı sadece kendine bahşedilen hayatı kendi çerçevesinde yaşarken bazı insanlar da kendi hayat çerçevelerinin dışına çıkıp başkalarını yaşatmak için kendilerinden bir şeyler verir, feragat ederler. Bu insanlar vatanı için, bayrağı için bir şeyler yapıyorsa işte o başka insandır. İşte o insan yaradılışına uygun yaşayan insandır.”

    Kurulduğundan bu güne Darülaceze’nin yüz binlerce insana ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Topbaş, “Abdulhamid Han Hazretleri de 1895 yılında burasını yaparak dünyaya farklı bir mesaj vermiş aslında” dedi. Darülaceze’nin bünyesinde 3 farklı dine ait mabedin bulunmasının da dünyaya farklı bir mesaj verdiğini anlatan Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “İnsanlık için bir şeyler yapanlar daha ne yapabilirimi araştırır. ‘Daha ne yapsam ki insanları mutlu etsem’ der. Bizler de 43 yıldır beraber olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde başlattığı hizmet anlayışını devam ettiriyoruz. Bizler hem şehrin daha modern bir hale gelmesi için uğraşırken diğer yandan da insanlığın huzur ve güveni için bir hizmeti de eş zamanlı olarak götürmeye çalışıyoruz. Yıllarca bu ülke de, bu şehir de birçok şey ihmal edildi. İşte bizler bu ihmal edilen noktalara bakıyor, ve bizim sorumluluğumuzun çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Gece gündüz demeden çalışmamızın altında yatan da bu gerçekliktir. Daha çok çalışmalıyız ve bu ihmal edilen noktaları bertaraf etmeliyiz.”

    Günümüz dünyasında yaşayan insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu ve bir kişinin yapacağı bir hatanın tüm insanlığı etkileyeceğine vurgu yapan Başkan Topbaş, “Güzel şeyler yaptığımızda da bütün insanlık istifade eder. Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak gittiğim birçok yerde Türkiye’ye olan bakışı gördükçe daha çok heyecanlanmaktayım. Ecdadın daha da büyük olduğunu görmekteyim. Çok şükür ki sömürgeci bir millet hiçbir zaman olmamışız. Başkalarının elindeki hakkı almak için uğraşmamışız. O insanlara daha da iyi ne götürürüzü düşünmüşüz ve hayata geçirmişiz. Ve bunun karşılığını dünyanın her yerinde inanın görüyoruz” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir