• TOPRAĞIN RENGİ SEVGİ DUVARINA YANSIDI

    18. Uluslar arası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen 7. Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı bu her biri birbirinden ünlü seramik, çini ve çömlek sanatçılarına ev sahipliği yapıyor.

  • Çamura Hayat Veren sanatkarları buluşturan “Toprağın Rengi Çalıştayı’nda buluşturan festival kapsamında “Barış, sevgi ve hoşgörü” teması ile oluşturulan duvar törenle açıldı.

    Festival anısında kalıcı bir eser

    Barış, sevgi ve hoşgörü duvarının açılış töreninde konuşan çalıştay küratörü ve ANELSANDER Başkanı Uğur Bent Türker, festivale katılan sanatkarların 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali anısına barış, sevgi ve hoşgörü temasını anlatan bir duvar oluşturduklarını söyledi.

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, barış, sevgi ve hoşgörüyü anlatan duvarın kalıcı bir eser olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra duvarın oluşturulmasında emeği geçen sanatkarlara teşekkür plaketi takdim edildi.

    Katılım yoğun oldu

    Törene Büyükçekmece’nin Slovenya’daki kardeş şehir Kranj’ın Belediye Başkanı Bostjan Trılar, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Türk Folklor Kurumu ve Festival Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Uluslararası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Sang Kyu, ve belediye meclis üyeleri katıldı.

    Eğitim verildi

    Çalıştaya Kırgızistan, Yemen, Beyaz Rusya, Macaristan, Ukrayna, Kırım, Finlandiya, Özbekistan, Irak, Kuveyt’ten 9 Türkiye’den ise İstanbul, Bursa, Antalya, Kütahya,  Muğla, İznik, Avanos, Menemen 16 sanatçı katıldı. Çalıştayda sırlama, raku, lüster, at kılı, teknikleri ve her gün çark –torna da seramik ve çömlek eğitimi de verildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir