ALTIN 2.246,610,15%
BITCOIN 2123378-3,44%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

YANLIŞLIKLA ASKERİMİZİ VURDULAR

YANLIŞLIKLA ASKERİMİZİ VURDULAR

ABONE OL
10 Şubat 2017 00:42
YANLIŞLIKLA ASKERİMİZİ VURDULAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabah saatlerinden itibaren El Bab’dan çelişkili bilgiler geliyordu. Akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rus savaş uçağının kazaen Türk askerlerinin bulunduğu binayı vurduğunu ve olayda 3 askerin şehit düştüğünü, 1’i ağır 11 askerin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak üzüntülerini dile getirdiği belirtildi.

İşte TSK’dan yapılan o açıklama:

RUSYA FEDERASYONU’NA AİT SAVAŞ UÇAĞI

Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde, 09 Şubat 2017 tarihinde saat 08:40 sularında, Rusya Federasyonuna ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında, kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaştırılmıştır.

RUS YETKİLİLER: KAZA

RF yetkilileri, söz konusu olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini iletmişlerdir. Olayla ilgili inceleme ve çalışmalar iki tarafça sürdürülmektedir.

RUSYA’DAN İLK AÇIKLAMA

TSK’dan yapılan açıklamada Rus savaş uçağının DEAŞ hedeflerine hava harekatında kazaen Türk askerinin bulunduğu bir binayı vurduğu, 3 askerin şehit olduğu belirtildi

11 asker yaralandı. Bunun üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Danışmanı Dmitri Peskov Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, Putin’in Rus Hava Kuvvetleri’nin kazayla açtığı ateş sonucunda Türk askerlerinin hayatını kaybetmesi sebebiyle Erdoğan’a başsağlığı dilediğini doğruladı.

PUTİN’DEN ERDOĞAN’A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ayrıca, aynı olayla ilgili olarak RF Cumhurbaşkanı Sayın Vladimir PUTİN, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulunmuşlardır.

Bizleri acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: