• TURİZM PANZEHİRDİR

    Bu yıl 21’ncisi düzenlenen uluslararası EMITT 2017 Turizm Fuarı’nı gezen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Terörün kol gezdiği dünyamızda bu insanlık dışı eyleme karşı en büyük panzehir turizmdir” dedi.

  • EMITT 2017’nin açılışını geçtiğimiz Perşembe günü Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile yapan Başkan Topbaş bugün de fuar stantlarını ayrı ayrı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Fuar ziyareti esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Kadir Topbaş, “EMİTT fuarı dünyadaki fuarlar arasından ilk beşte gösterilmekte. Ve bu yıl düzenlenen fuara da yerli ve yabancı katılımcılar yoğun ilgi göstermiş durumdalar” dedi.

    Terörün dünyayı ciddi şekilde tehdit ettiği bir dönemde bu tür fuar organizasyonlarının önemine işaret eden Başkan Topbaş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Terör dünyayı bir Veba virüsü gibi tehdit etmekte. Ülkemizde de başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerinin gerçekleştirdiği terör eylemleri var. Böyle bir dönemde Turizm hareketleri çok önemli. Turizm bu eylemlere karşı bir duruş gibi, adeta panzehir gibi. Bir baş kaldırış gibi. Dünya insanlığı bunun önemini iyi görmeli ve değerlendirmelidir.”

    Başkan Topbaş ayrıca turizm hareketliliğinin olması için de ülkelerin yabancı ülke vatandaşlarına ulaşım kolaylığı tanımaları gerektiğinin altını çizerek, “Ne kadar çok turizm hareketliliği olursa dünya barışı ortaya konmuş olur. İnsanların korkmadığını, ekonomiyi durduramayacaklarını göstermek lazım. Turizim aynı zamanda dünya uluslarını birbirine yaklaştıran çok önemli unsurlardan birisidir” ifadelerini kullandı.

    Göreve geldikleri ilk günden bu güne turizm alanında ciddi yatırımlar yaparak İstanbul’u adeta bir cazibe merkezi haline getirdiklerini vurgulayan Başkan Topbaş şöyle devam etti: “2004 yılında göreve geldiğimde ilk toplantımı turizmcilerle yaptım. O yıllarda İstanbul’daki turizm hareketliliği 3 milyona yakındı. Bu hareketlilik geçen yıl itibariyle 13 milyona ulaştı. İstanbul’daki bu değişimi tüm dünya insanlarının görmesini arzu ediyoruz.”

    Başkan Topbaş, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından fuar alanını gezdi. Şehir stantlarını gezerek yetkililerden bilgi alan Başkan Topbaş alış veriş de yaptı. Başkan Topbaş el işçiliğiyle şimşir kaşık, çatal üretimi yapan bir esnafa da on iki kişilik çatal ve kaşık siparişi verdi. Başkan Topbaş kendisine yoğun ilgi gösteren fuar ziyaretçilerinin de isteğini geri çevirmeyerek bol bol anı fotoğrafı çektirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir