ALTIN 2.240,44-0,13%
BITCOIN 2043277-6,10%
19 Mart 2024
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRKİYE FİLİSTİN HALKININ HER ZAMAN YANINDADIR

TÜRKİYE FİLİSTİN HALKININ HER ZAMAN YANINDADIR

ABONE OL
17 Mayıs 2018 13:30
TÜRKİYE FİLİSTİN HALKININ HER ZAMAN YANINDADIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın birlik ve beraberliğin güçlendiği Ramazan Ayı’nda geleneksel hale gelen Çatalca Protokolüne verdiği iftar Yemeği, Atatürk Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. İftar programında, ilçe protokolü bir araya gelerek, iftar açtı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara’nın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine; Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Çatalca Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Sunman, Çatalca İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Şehit Aileleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Mahalle Muhtarları, İlçede görev yapan yöneticiler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Okunan Kur’an Tilavetinin ardından açılan oruçlar sonrası, Çatalca İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi tarafından dua okundu.

Geleneksel İftar yemeğimize hoş geldiniz

İftar programında daha sonra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Kara, sözlerine;  “Çok saygıdeğer Garnizon Komutanım, bu vatanın varlığı, birliği, dirliği için canlarını feda eden şehitlerimizin çok saygıdeğer aileleri, çok değerli gazilerimiz, çok saygıdeğer savcılarımız, hâkimlerimiz, ilçeye, dolayısıyla ülkeye hep birlikte hizmet etmekte olduğumuz bürokrat arkadaşlarımız, daire müdürlerimiz, çok değerli siyasi partilerimizin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Çatalca Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarım, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, çok saygıdeğer eski belediye başkanım, sivil toplum kuruluşlarının çok saygıdeğer önderleri, amatör spor kulüplerimizin çok sevgili başkanları ve üyeleri, okullarımızın çok değerli müdürleri, öğretmen arkadaşlarımız, mahallelerimizin çok değerli muhtarları, sanayicilerimiz ve iş adamlarımız, basınımızın değerli temsilcileri, çok saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler kıymetli dostlarım, hepinizi geleneksel hale getirmiş olduğumuz Ramazan’ın ilk iftarında saygıyla, sevgiyle selamlıyorum, hoş geldiniz” ifadeleri ile başladı.

Barış, kardeşlik iklimi Çatalca’dan tüm dünyaya yayılsın

Başkan Kara konuşmasının devamında Ramazan ayında kan, gözyaşı ve savaşların bitmesi temennisinde bulundu. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, kardeşlik ikliminin Çatalca’dan başlayarak tüm dünyaya yayılması dileklerini ilettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Öncelikle İlçe Müftümüze yapmış olduğu dua için çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayının hayırlı olmasını, bereketli olmasını, barış ve huzur içerisinde geçmesini diliyorum. Bu dileğim sadece Çatalca için değil, ilçemizden başlayarak bu barış, kardeşlik ikliminin güzel kentimiz İstanbul, güzel ülkemiz Türkiye ve İslam Âlemine, oradan da bütün dünyaya yayılması en büyük arzum. Umut ediyorum ki bu Ramazan ayında kan gözyaşı, savaşlar olmaz, bu ayın anlam ve önemine uygun olarak kinden, nefretten, öfkeden, kırgınlıklardan uzak olduğumuz günleri hep birlikte yaşarız. Hepimiz biliyoruz ki bu mübarek ayda garibi gurabayı, fakiri fukarayı, hastayı yaşlıyı, komşuyu hatırlamalıyız, onları unutmamalıyız. Onlara elimizden gelen katkıyı sunmalı, iftar sofralarımızı onlarla paylaşmalıyız. “

Emperyalizm bir gün gelecek kaybedecektir

Başkan Kara Filistin Halkının yaşadığı insanlık dramına dikkatleri çektiği konuşmasında Amerika ve İsrail’i şiddetle kınadığını belirtti. Başkan Kara sözlerinde;

“Çok saygıdeğer Çatalcalı hemşerilerim, Ramazan ayında hep güzel şeyler temenni ediyoruz, güzel şeyler dilemeye çalışıyoruz ama bir türlü bu güzel dilekler gerçekleşmiyor. İşte bir iki gün önce Gazze’de, Batı Şeria’da, Kudüs’te yaşananlar. Bunu yapanlar başta Amerika ve İsrail olmak üzere hepsini kınıyor ve lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti tek bir vücut olarak, toplumun her kesimi hep birlikte masum Filistin Halkının yanındadır, arkasındadır, Filistin Halkıyla dayanışma içerisindedir. Emperyalizm bir gün gelecek kaybedecektir. Filistin’de şehit düşenleri buradan rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Umut ediyorum ki onların yanında olduğumuzu onlar çok iyi biliyor” dedi.

19 Mayıs’ı hep birlikte kutlayacağız

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaklaşan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını genç, yaşlı hep birlikte kutlanacağını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Çok değerli hemşehrilerim, değerli dostlarım, bu ayın içerisinde önümüzdeki hafta sonu bayram kutlayacağız. Hepimizce malum 19 Mayıs 1919, Ulusumuzun Kurucusu ve Kurtarıcısı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstanbul’dan hareketle Samsun’a çıktı ve vatanın Kurtuluş Savaşını başlattı ve bu günü 19 Mayıs’ı Türk Gençliğine armağan etti. Hafta sonu hep birlikte , hepimiz birer Türk Genci olarak, Mustafa Kemal Atatürk’e, laik Türk Cumhuriyetine ve aziz şehitlerimize yakışır şekilde, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutlayacağız. Kutlu olsun, mutlu olsun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin huzurunda saygı ile eğiliyorum. Onlar sayesindedir ki biz burada huzur içerisindeyiz, onlar sayesindedir ki biz hep birlikte barış içerisinde yaşıyoruz. Onların hakkını ödememiz mümkün değil.

Ben şahsım, Çatalca Belediyesi Ailesi olarak, her birinize bu akşamki iftar sofrasını Çatalca’nın bu büyük ailesi ile paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.”

Ramazan ayının hayırlı uğurlu olması dilekleriyle konuşmasını sonlandıran Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, konukların Ramazan Bayramlarını da kutladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: