• TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

    Türkiye’nin en büyük çadır formatlı etkinlik ve sergi alanı olacak olan Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nin açılışına kısa bir süre kaldı. Başkan Topbaş son aşamasına gelinen inşaatı gezerek çadır içindeki panolardan birini duvara monte etti.

  • Yenikapı’da Türkiye’nin en büyük etkinlik ve sergi alanının inşaatı yükseliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ta inşaat alanına inceleme gezisi düzenledi. İnceleme gezisinde Başkan Topbaş basın mensuplarına bilgi vererek inşaatın geldiği aşamalardan bahsetti.

    Yapımı devam eden Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nin içinde basın mensuplarına hitap eden Başkan Kadir Topbaş, Yenikapı etkinlik alanının son birkaç yıldır İstanbullulara değişik alanlarda hizmet verdiğini söyledi. Ramazan ayında değişik etkinliklere ve mitinglere ev sahipliği yapan Yenikapı’nın yeni konseptiyle daha geniş kitlelere daha konforlu bir şekilde hizmet edeceğini söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Bu zamana kadar burada güzel aktiviteler yapmıştık. Bu alanın yeni fonksiyonlarla İstanbullulara ve tüm Türkiye’ye hizmet etmesi için yeni fonksiyolar kazandırmak istedik. Daha önce Feshane’de yapmış olduğumuz etkinlikler o bölgedeki trafiği olumsuz şekilde etkilediği için orada yaptığımız etkinlikler artık burada yapılacak.”

    Türkiye’nin en büyük çadır konseptli etkinlik alanını ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ve mekanın on bin metre kare zemine sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Topbaş, “İnanıyorum ki burası bir şok aktiviteye ev sahipliği yapacak” dedi. Kısa bir süre önce açılan Avrasya Tüneli’ne yakın olması sebebiyle yeni etkinlik alanına da  Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi adını verdiklerini belirten Başkan Topbaş, “Bu alan gerektiğinde üçe bölünebiliyor. Yazın kliması kışın ısıtmasıyla her türlü konfora sahip olacak. Türkiye’nin çadır olarak en büyük kapalı olana olma özelliğine sahip. Burada yirmi bin kişiye yakın insanın katılabileceği mitingler yapılabilir. Buraya altı tane tenis kortu koymak suretiyle uluslararası tenis turnuvaları yapılabilir. On bin kişilik yemek organizasyonları düzenlenebilir iftarlar verilebilir. İklim şartları nasıl olursa olsun o iklim şartlarının olumsuz bu mekanda hissetmez” ifadelerini kullandı.

    İstanbul’un eskiden kısıtlı sayıda etkinlik alanlarına sahip olduğunu ve başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ve yatırımlarıyla İstanbul’un uluslararası düzeyde etkinliklere ev sahipliği yapacak mekanlara kavuştuğunu aktaran Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti. “Buna ihtiyaç vardı. Çocukluğumda hatırlarım, İstanbul’da sadece buna benzer iki tane mekan vardı. Uluslararası organizasyonlar yapmak için. Ama şimdi hamdolsun başta İstanbul Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere İstanbul’da uluslararası çapta pek çok organizasyon yapmak için yeterli alanlar var. Bu mekanlar hem aktiviteleri ortaya çıkarma alanları bir noktada da demokrasi alanları. Yani toplumun bütün kesimlerinin, katmanlarının bir araya geldiği bir alan. Bu mekanlar bu anlamda çok önemli. Ne kadar bir araya gelirsek, birbirimizin farkına varırsak seksen milyonluk bir aile bireyleri olduğumuzu hissederiz. Farklılıklarımızın zenginliğini yaşarız.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir