• TÜRKÜLERLE CAZ BULUŞTU

    Beylikdüzü, Sanem Kalfa - George Dumitriu Duo ikilisini Yaşam Vadisi’nde dinledi. Herkesin büyük keyif aldığı caz dinletisinde Kalfa, sempatik tavırlarıyla dikkat çekti.

  • Farklı dillerden özgün yorumla seslendirilen eserleri ustalıkla yorumlayan ikili, Beylikdüzü Belediyesi 2. Caz Festivali’ne damga vurdu.

    Beylikdüzü Bleediyesi 2. Caz Festivali’nde müziğin büyüsü herkesi ısıttı. Cazın en iyilerinden Sanem Kalfa ve George Dumitriu Duo ikilisiyle Yaşam Vadisi’nde gerçekleşen müzik gecesinde soğuk havaya rağmen vatandaşlar alanı doldurdu. Portekizce, İtalyanca, İngilizce ve Türkçe şarkıları ustalıkla yorumlayan Kalfa seslendirdiği eserleri de dinleyicilere bir bir anlattı. Klasik kemancı Dumitriu ise müziğiyle ilgi çekici bir performansa imza attı.

    Türkülerle Caz Buluştu

    Esin kaynaklarının Mevlana Celaleddin-i Rumi olduğunu belirten Kalfa, Rumi’den yaptığı alıntılarla “Senin Ayınım, Senin Işığınım” ve “Dans Et” adlı iki parça seslendirdi. Farklı dillerde seslendirdiği eserlerin yanı sıra Bir fırtına tuttu bizi, Çayeli’nden öteye türkülerini, Yelken ve Sır parçalarını da dinleyiciyle buluşturan Kalfa, müzikseverleri içten ve duygulu bir yolculuğa çıkardı.

    Performanslarının ardından sanatçılara çiçek takdiminde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Erkem İmamoğlu, “Bu akşam bir caz rüzgarı esti. Komşu ülkemiz Romanya’dan Sanatçı Dumitriu’ya teşekkür ediyoruz. Müzik ne kadar evrensel, farklı dillerden müziklerle hepimiz çok etkilendik. Hep müzikle, güzelliklerle birleşelim.” diye konuştu. Kalfa ise dinleyicilere, “Bu gece sizlerle daha da keyifli oldu.” dedi.

    sanem-kalfa-ve-george-dumitriu-caz-festivali-2-gu%cc%88n-13

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir