• Çanakkale, Ölümüne Direnişin Adıdır

  • Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün; Vatanımızı işgal, izzetimizi zelil etmek amacıyla birleşen yedi düvelin, bütün güç ve imkânlarıyla yaptıkları saldırılara karşı, şahadetleri dinin temeli olan ezanın, bu gök kubbede ilelebet yankılanması için yüz binlerce can vererek kazandığımız Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.

     “Çanakkale, Ölümüne Direnişin Adıdır”

    Çanakkale Zaferi, millî mücadeleye giden yolda çok önemli bir kilometre taşı, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biridir. Büyük Türk milletinin yeniden dirilişinin direnişidir. Ogün yüz binleri şehit verdik. Çanakkale ruhunu yaşanır kıldığımız her durumda diriliş coşku ve iddiamız sürecektir. Çanakkale ruhundan ilham alan varlık coşkusunun, ölümüne bir direnişle istiklalini koruyacağını 15 Temmuz ihanetini püskürterek göstermiş olması önemlidir.

    “Bütün Olarak Mücadele Vermiştik”

    Çanakkale, bir sınıfın, kesimin, kuşağın veya neslin değil, bütünüyle bir milletin savaşıydı. Çanakkale’de Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arap’ı ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermiş, vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğini sergilemiş; din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünülmeden verilebileceğini ortaya koymuştur.

    “Çanakkale Ruhunu 15 Temmuzda Gösterdik”

    15 Temmuzda yaşanan olaylar, darbe girişimleri, içte ve dışta ülkemize yönelen tehditler ve terör olayları, Çanakkale ruhuyla kenetlenmemiz, bu ruhu yaşatmamız gerektiğini ortaya koymuştur. 15 Temmuz direniş destanı, Çanakkale ruhunun bütün yönleriyle hâlâ bu topraklarda yaşadığını göstermiştir. Ülkemize alçakça saldıran FETÖ’ye karşı Çanakkale ruhuyla bir araya gelerek göğsünü mermilere siper etmiş, hainlere ve destekçilerine büyük bir ders vermiştir.

    Vatan, millet, istiklal ve istikbal için seve seve can veren aziz şehitlerimizi rahmetle, minnet ve şükranla anıyoruz…

    Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir