• UĞUR MUMCU ANILDI

    Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu; Bakırköy Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) işbirliği ile düzenlenen panel ve konser ile anıldı.

  • Uğur Mumcu’nun vefatının 24. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anma programı Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

    Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun da izlediği anma programı Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Tuncay Özkan ve Gazeteci-Yazar Sevgi Özel’in katıldığı panel ile başladı.
    .
    BASAD Başkanı İlhan Gülek’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Sevgi Özel, “Uğur Mumcu haklı çıktı. Terörsüz bir hayat istedi terörü hala yaşıyoruz. Terörün dini dili milleti olmaz dedi, gelinen noktada dünyada terörün dili, milleti konuşuluyor. Ülkede tarikat-siyaset-ticaret üçgeninden bahsederdi şimdi görüyoruz ki bu üçgen içimizde hala yaşıyor ve yapabileceklerini hep birlikte yaşadık. Laik cumhuriyetin temelinin sarsıldığı bir dönemdeyiz. Cumhuriyet’e borcum var, Atatürk’e borcum var. Bugün köyünden üniversiteyi bitirmiş ilk kızım ve bunu Cumhuriyet’e borçluyum. Bunu bu Cumhuriyet’in Mumcularına borçluyum.” şeklinde konuştu.

    Tuncay Özkan da, Uğur Mumcu’ya olan özlemini aktardığı konuşmasında, “Bugün neyi kaybettiğimizi anlamanız için YAS’ı; bize bıraktıklarını düşündükçe geleceğimizi aydınlatacak olan UMUT’u; geride bıraktığı bizlerin, Cumhuriyet savunuculuğunu aynı kararlılıkla devam ettirmemiz gerektiğini algıladığımız MÜCADELE’yi anlamak için bir aradayız. Uğur Mumcu; onur, gurur, dürüstlük demektir. Atatürkçülük demektir. Her Ocak ayında onu anacağız ve bu karanlığı, her birimiz şerefimizle, namusumuzla yana yana bitireceğiz.” dedi.

    Panelin ardından da Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Erdal Bayrakoğlu, salonda bulunan başta Başkan Kerimoğlu olmak üzere binlerle beraber türkülerini söyledi.

    Program Sevgi Özel’in kaleme aldığı ‘Uğur Olsun’ kitabını sevenleri için imzaladığı törenle sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir