• Ümit Şahbaz: ‘Halkın yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız’

    DSP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Ümit Şahbaz, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Büyükçekmece’de 25 yıldır tek adam düzenin olduğunu belirten Şahbaz, ‘Büyükçekmece’ye değişimi getireceğiz. Herkesi kucaklayacağız’ ifadesini kullandı.

  • Belediye Başkanı olduğu günden itibaren ayrım yapmadan herkese eşit hizmet vereceğini vurgulayan Ümit Şahbaz, ‘ Başkan seçildiğimiz günden itibaren Büyükçekmece’de bir çok ilke imza atacağız. 23 Nisan’da Büyükçekmecelilerle birlikte Atamıza gideceğiz. Büyükçekmece’de tek adamlık dönemine son vermek için Atatürk’ün yolunda, müteahhitlerin değil halkın çıkarlarını gözetecek bir belediye için DSP’ye gelin diyorum. Çağrı merkezlerimizden gelen şikayetler en kısa sürede çözülecek. Görevi devraldığımızda Belediyenin kapıları 24 saat açık olacak. Halkın yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız. Belediyede adamı olanın değil hakkı olanın işi yapılacak. Söz ilçe halkının olacak. Emeğinin hakkını alamayanların sesi olacağız. İşçilerimizn haklarının yenilmesine müsaade etmeyeceğiz. Kimse ezilmeyecek, kimseyi ezdirmeyeceğiz. İnsanca yaşanacak bir hayatı hep birlikte kuracağız. Kuracağımız kooperatiflerle öğretmenlerimizi ev sahibi yapacağız” ifadelerinde bulundu.

    Bütün masrafları belediye karşılayacak

    Büyükçekmece’de sosyal belediyecilik yapacaklarını belirten Şahbaz, “Öğrencilerimiz okul kayıtlarında ücret ödemeyecek. Bütün masrafları belediye karşılayacak. Sosyal güvencesi olmayan kadınlarımıza kadın doğum hastanesi yapacağız. Doğayı koruma DSP olarak ilk önce bizim görevimiz. Tertemiz bir ilçemiz olacak. Doğada yaşayan her canlıya duyarlı bir belediye olacağız. Türkiye’nin temelinde Atatürk devrimleri vardır. Bu devrimlere elbirliği ile sahip çıkacağız. Laik demokratik Türkiye için Atamızın izinde bir hayat için çalışacağız. Büyükçekmecelilerle birlikte çalışa çalışa kazanacağız” dedi.

    Halkla ittifak yapacağız

    İttifakı halkla yapacaklarını ifade eden Şahbaz, “Sosyal demokrat, güçlünün değil haklının yanındadır. Halkçı Ecevit umuduyla halktan yana olacağız. Ezilenlerin emeği sömürülenlerin belediyesi olacağız. Barışın, umudun ve özgürlüğün yanında olacağız. DSP her zaman birleştirici bir parti olmuştur. Biz buraya seçimi almak için geldik. Bizim ittifaklarla işimiz olmadı. Bizim ittifakımız halkımızladır” dedi.

    İlçem için iyi şeyler yapacağız

    DSP 1. sıra Meclis Üyesi Adayı Av. Murat Lehimler de Büyükçekmece’de yıllardan beri kent konseyinin kurulması için mücadele verdiğini belirterek, “Maalesef bir arpa boyu yol alamadık. Mevcut yönetim bunu istemedi” dedi. 15 gün öncesine kadar siyasetin aklının ucundan geçmediğini ifade eden Lehimler, “DSP ve merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit, her yönüyle bana uyan bir siyasetin temsilcisi. Burada olmaktan mutluyum. İlçemiz için bir şeyler yapmak zorundayız” diye konuştu.

    27 yıldır koltuğu bırakmadı

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü sert sözlerle eleştiren Banu Dalaman, “27 yıldır belediye Başkanı olan sayın Başkan’ın ilk aday olduğu parti kapanmış. Ben üniversiteye yeni başlamışım sayın Akgün başkan iken. 27 yılda bir koltuk bırakılmaz mı? Sayın Akgün acaba neden korkuyor? Hiç mi yetiştirdiği bir kişi yok. CHP’de siyaset yapıyor ama solun hiçbir geleneğine uymuyor. Sadece kendini düşünüyor. 27 yıldır hiçbir proje yapılmaz mı? 27 yılda insan neler yapmaz. Özellikle sokak hayvanlarıyla alakalı çok şikayetler var. Büyükçekmece’de bir tane festival yapılıyor. Her şey bu mudur? Kültür sanat dediğin bu mudur? Muhteşem bir göl var, etrafı hiç mi değerlendirilmez. Genel Başkan bana bir görev verdi. Burada yapılacak çok şey var. Büyükçekmece’yi kalkındırmak için canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir