• USTALAR AVCILAR’DA ANILDI

    Avcılar Belediye Konservatuarının acı kayıplar nedeniyle ertelediği ‘Aşık Veysel’i Anma Programı’, 11 Mart 2017 tarihinde vefat eden Emre Saltık ile birlikte anılmak üzere Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşti.

  • ‘Aynı vardan var olmuşuz’ diyen, aşıklık geleneğinin çağımızdaki en büyük temsilcilerinden, eserlerinde Anadolu’nun insan sevgisini anlatan, bu toprakların yetiştirdiği değerli halk ozanı Aşık Veysel, aramızdan ayrılışının 44. yılında Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde Türk Halk Müziği’nin ustaları Arif Sağ ve Yavuz Top’un konuk sanatçı olarak katıldığı programda anıldı.
    Programda açılış konuşmasını yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Aşık Veysel Şatıroğlu’nu fikirleri ve insan sevgisi ile bütün dünyayı kucaklayan bir derya olarak nitelendirirken, “ Aşık Veysel’in anlatmakla bitmeyen özellikleri var. Aşıklık geleneğini bizim çağımıza getiren ve yaşadığı dönemde çok büyük eserler veren, Köy Enstitülerinde aşıklık geleneğini eğitim ile aktaran birisidir. Aşık Veysel, deyişleri, yaşamı ve duruşu ile ülkemizde her zaman bütünleyici bir misyon yüklenmiş ve yaşamı boyunca bu çizgiden ayrılmamıştır. Milletimizin birlik, beraberlik içerisinde yaşaması için şiirler söylemiş, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin insan onurunu ön planda tutmuş ve ülkemizin en çok ihtiyacı olan şeyin birbirini anlamak olduğunu fark ederek sanatını ve yaşamını böyle devam ettirmiştir. Avcılar’da heykeli ile ismini ve anısını yaşattığımız, bu toprakların yetiştirdiği değerli halk ozanı Aşık Veysel’i aramızdan ayrılışının 44. Yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz. Çünkü hepimizin özellikle gençlerimizin ondan öğreneceği çok şey var.” dedi.
    EMRE SALTIK UNUTULMADI
    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, devam ettiği konuşmasında 11. Mart günü yaşamını yitiren Emre Saltık’ı unutmadı. Başkan Toprak; “Emre Saltık olmak; sarısaltıkoğlu olmak, nadi olmak, naci olmak, nazenin olmak, hakikati bilip marifeti koymak, “İnsan-ı Kamil” olmak… Adam gibi adam olmaktır. Emre Saltık Türkiye’nin değeridir” dedi.
    Konuşmanın ardından sahne alan Avcılar Belediye Konservatuarı Geleneksel Türk Müziği Topluluğu’nun Aşık Veysel türkülerini seslendirdiği gece, Emre Saltık’ın eseri ve görüntüleri ile son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir