• BAŞKONSOLOSLARLA BULUŞTU

    İstanbul’da görevli başkonsolosları ağırlayarak yatırım ve hizmetleri aktaran Başkan Mevlüt Uysal, “İstanbul’un kültürel birikimini daha da derinleştirmek, ortak evrensel değerlerle kültürel etkileşimi artırmak arzusundayız” dedi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul’da görevli başkonsoloslarla Ortaköy’de Boğaziçi manzarasında buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve hizmetleri ile İstanbul’daki mega projeler hakkında bilgi veren Başkan Mevlüt Uysal, ülke temsilcileriyle buluşmaların devam edeceğini söyledi.

    Toplantıya aralarında Türk Cumhuriyetleri ve Müslüman Ülkelerin Başkonsolosları ile ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Avustralya, Avusturya, Japonya, Çin, Hindistan, Slovakya gibi olduğu 70 kadar dış temsilci katıldı.

    Buluşmanın, kendisinin İBB Başkanlığı görevine gelmesinin ardından ilk olduğunu hatırlatan Başkan Uysal, “Göreve başlamam dolayısıyla sizlerden gelen tebrik mesajları için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İstanbul’da görev yapan sizlerle bundan sonra da yakın bir diyalog içerisinde olacağız” dedi.

    İstanbul’un tarihsel, kültürel ve ekonomik derinliği çok fazla olan bir dünya şehri olduğuna dikkat çeken Uysal, “Şehrimizin kapıları her daim herkese açıktır. Barış, huzur ve farklılıklara saygı bu şehrin kimliği olmuştur. Her milletten, her kültürden insanlara kucak açmıştır. Her duygu, her düşünce ve her inanç bu şehirde uyum içinde yaşar. Dünyanın dört bir yanından gezginler, şairler, yazarlar, tarihçiler, diplomatlar, devlet ve siyaset adamları İstanbul üzerine nice eserler kaleme almışlar, İstanbul’dan övgüyle söz etmişlerdir. Diplomasi tarihine baktığımızda da aynı derinliği görürüz. İstanbul asırlar boyu diplomatlar için de önde gelen dünya şehirlerinden biri olmuştur. Bu şehir geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de tarihi misyonu ile var olacaktır” diye konuştu.

    İstanbul’un misyonunun barış ve hoşgörü olduğunun altını çizen Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü; “Burası, birlikte yaşama kültürünün hayat bulduğu bir şehirdir. Kültürlerin, asırlar boyu bir arada barış içinde yaşadığı İstanbul’a karşı vazifelerimiz var. Bu evrensel barış kentini, yeni kültürlerle, barış ve esenlik içinde daha da ileriye götürmek arzusundayız. Sizlerle, İstanbul’un kültürel birikimini daha da derinleştirmek, ortak evrensel değerlerimiz çerçevesinde kültürler arası etkileşimi daha da artırmak arzusundayız. Milletlerarası ilişkilerin barış ve dostlukla uyum içinde yürütülmesinde sizlerin çabaları takdire değerdir. İBB Başkanı olarak, kültürlerarası ilişkilerin, barış ve dostluk temelinde daha geliştirilmesi gerektiği inancındayım. Diplomatlarımızla bu ortak çaba etrafında birleşerek, dünya şehirlerine örnek olacak çalışmalar yapabiliriz. Dünya mirası haline gelmiş olan eserleri karşılıklı olarak ihya etmek, bu konularda yardımlaşmak küresel barışa hizmet edecektir. Bu tür işbirliklerinin artması, kültürlerin kaynaşmasına ve medeniyetler barışına büyük katkı sunacaktır. Bu, dünya mirasını bünyesinde barındıran İstanbul için de çok anlamlı olacaktır. Medeniyetler Şehri İstanbul bunu hak ediyor.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir