• UYSAL ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul’a yeni atanan öğretmenlerle Yenikapı Avrasya Kültür ve Sanat Merkezi’nde akşam yemeği yedi. Yeni görev yerlerinde başarılı olmalarını temenni eden Başkan Uysal, “Dünyanın en güzel şehri İstanbul’a hoş geldiniz” dedi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Gençlik Meclisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde “İstanbul’a Hoş Geldin Öğretmenim” programı düzenledi.

    Başka Şehirde Yaşayamam
    İstanbul’a yeni atanan öğretmenlerin bir araya geldiği programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ve İBB bürokratları katıldı.

    İstanbul’a yeni atanan öğretmenlere yemek öncesi hitap eden Başkan Uysal, “İstanbul’da değişik zorluklarla karşılaşacaksınız. Ama gün geçtikçe İstanbul’a alışacak ve başka şehirde yaşayamam demeye başlayacaksınız” dedi.

    İstanbul’un nüfus olarak dünyanın 123 ülkesinden, ekonomi olarakta dünyanın 117 ülkesinden büyük olduğunu hatırlatan Başkan Uysal, “İstanbul sadece Türkiye’de değil dünyada da hatırı sayılan bir şehir. İstanbul’da aradığınız her şeyi bulabileceksiniz. İyi bir dost arayan, iyi bir öğrenci arayan, öğretmenlik dışında başka zamanlar için kendisine iyi bir meşgale arayan bunları ancak İstanbul’da bulabilir” dedi.

    İstanbul Kendisine Aşık Ettirir
    İstanbul öyle bir şehir ki gelen bir daha bırakamıyor.” diyen Başkan Uysal, “Burada yaşayacağınız yoğun tempo iste bu şehrin cazibesini arttırıyor. Bu şehir insanı kendisine aşık ettiriyor.  İnşallah sizler de İstanbul’da uzun soluklu kalanlardan olursunuz” ifadelerini kullandı.

    Her insanın eğitimi ne olursa olsun, hatta hiç okula gitmemiş olsa bile mutlaka birinin veya birilerinin rahle-i tedrisatından geçtiğini vurgulayan Başkan Uysal, “İnsanları hayatların en çok etkileyen ailelerinden çok öğretmenleridir” dedi. Başkan Uysal Şöyle devam etti: “Siz öğretmelerimizi de mutlaka etkileyen öğretmenleri olmuştur. Hatta öğretmen olma isteğinizi bu öğretmenler aşılamıştır. Sizler öğretmenler olarak çok önemli bir görevi yapıyorsunuz. Sizlere çocuklarımızı, geleceğimizi teslim ediyoruz. Böylesine önemli bir görevi yerine getirmenin bilincindesiniz. Sizler gerçekten kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz.”

    Belediyeciler ve Öğretmenler
    Belediyecilerle öğretmenlerin ortak noktası olduğunu belirten Başkan Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “Biz belediyecilerle öğretmenlerin ortak bir yönü var. Belediyeciler, şehri imar eder, kalkındırırız, caddeyi, sokağı ve parkları güzelleştirir, kısacası bir şehrin mimari dokusuna etki eder, onu güzelleştirmeye, insanlığın daha rahat kullanabileceği hale getirmeye çalışırız. Siz öğretmenler şehirde yaşayanlara emek verir, onları imar edersiniz. İkisi buluştuğu zaman güzel ve iyi bir netice çıkar.”

    Öğretmenlere hitap eden Vali Vasip Şahin de,  bu gelinen noktanın öğretmenlerin eseri olduğuna değinerek, “Bunun ötesinde öğretmenlik bizim kültürümüzde kutsal bir meslek. Başka hiçbir medeniyette bir harf öğretenin kölesi olmak yoktur. Bu da medeniyetimizin ve inancımızın öğretmene vermiş olduğu değer ve itibardır” diye konuştu.

    Peygamberlerin tebliğ görevlerinin yanı sıra birer öğretmen olduklarına vurgu yapan Şahin, şöyle devam etti: “Öğretmenlik meşakkatli bir meslek olmasının yanı sıra aynı zamanda sanattır. Gergef gergef insanı ve insanlığı işler. Öğretmenlerimize ne kadar saygı göstersek azdır. Hamdolsun bizim toplumumuz kıymet biliyor. Bugün bu kadirşinaslığı göstermek adına siz değerli öğretmenlerimizle bir araya geldik. Bu sembolik ama çok önemli ve anlamlı bir davranış. Bunu inşallah nesiller boyunca bütün kurumlarımız devam ettirir.”

    Konuşmaların ardından değişik projelerde örnek işlere imza atmış öğretmenlere Başkan Uysal ve Vali Şahin tarafından çeşitli hediyeler verildi. Akşam yemeğinde ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Türk Sanat Müziği eserleri seslendirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir