• UYUM SORUNU UZMANLARLA ÇÖZÜLÜYOR

    Avcılar Belediyesi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’ nin öncülüğünde, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği politikayı örnek alarak, verdiği tüm hizmetleri akademikleştirerek ve kurumsallaştırarak Avcılar halkına sunmaya devam ediyor. 

  • Avcılar Belediyesi önce sorunu tespit ediyor sonrasında ise ilgili müdürlüğünü sorunun çözümü için yetkilendiriyor. Attığı her adımı bilimin ışığında gerçekleştiren Avcılar Belediyesi, sorunun aşılmasında en önemli adımların başında eğitimin geldiğinin bilincinde hareket ediyor.

    Bu kapsamda Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü,  Ambarlı Selahattin ve Müzeyyen Kaçaker Anaokulunda ‘Çocuklarda Uyum Problemleri ve Baş Etme Yöntemleri’ konulu seminer düzenledi. Eğitim semineri; okulların açılması ile beraber uyum sorunu yaşayan çocukların yaşadığı problemleri aileleri ile birlikte çözmeyi amaçlıyor.

    EN BÜYÜK SORUMLULUK EBEVEYNLERİN 

    Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü ve Avcılar Belediyesi bünyesindeki Psikolog ve Aile Danışmanı tarafından veliler için verilen eğitim programında, uyumsuzluğun nedenleri anlatılırken uyumsuz çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğine dair bilgiler verildi.

    Çocukların yaşlarına özgü karşılaştıkları sorunlar; ancak yetişkinlerin doğru tutum ve destekleri ile büyümeden ve kalıcı kişilik problemlerine dönüşmeden önlenebiliyor. Çocukların gelişim dönemlerindeki sorunların çözümünde engellerle karşılaşılması durumunda sorunların çözümü sonraki gelişim dönemlerine ve ileriki yaşlara erteleniyor. Bu da çocuklarda uyum ve davranış bozukluğu olarak kendini gösteriyor.

    ‘Çocuklarda Uyum Problemleri ve Baş Etme Yöntemleri’ konulu seminerde uyumsuz çocuklarının sorunlarını aşabilmesi için en büyük görevin ebeveynlere düştüğü belirtilirken, seminer Konfüçyüs’ün; “ Başağın iyi yetişmesine engel, zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalidir” sözü ile noktalandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir