• VAN’A KARDEŞLİK ELİ

    Esenyurt Belediyesi tarafından Van’ın İpekyolu ilçesine yapılacak olan Yaşam Merkezi ve Parkı'nın temel atma töreni gerçekleşti.

  • İpekyolu Belediyesi ile Esenyurt Belediyesi arasında gerçekleştirilen ‘Kardeş Belediye’ kapsamında, yapımına başlanılacak olan, “Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi’nin temel atma töreni düzenlendi.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın ardından, halkoyunu gösterisi sergilendi.

    Temel atma törenine; Vali Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Gülşen Orhan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İpekyolu Belediye Başkanı Cemil Öztürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

    “250 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YOL YATIRIMI YAPTIK”

    2017 yılında sadece Van Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçelerde ve mahallelerde 250 milyon liranın üzerinde yol yatırımı yaptıklarını ifade eden Vali MuratZorluoğlu, “Bu yaklaşık 600 kilometre sıcak asfalta tekabül ediyor. Hem merkezde hem ilçelerimizde yeni yeni parklar, yeşil alanlar, yaşam merkezleri oluşturuldu. Şehir trafiğini rahatlatacak yeni yollar, kavşaklar projelendiriliyor. Önümüzdeki yıl vatandaşlarımızla buluşturulacak. Eğitime özel bir önem veriyoruz ve 238 tane okulu büyükşehir belediyesi olarak onarıp çocuklarımızın hizmetine sunduk” dedi.

    “300 MİLYONDAN FAZLA BELEDİYELERİMİZ HİZMET YAPTI”

    Daha sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise siyaset kurumunun görevi şehirlerin kalkınmasına hizmet etmek olduğunu belirterek, “Van’ımız bugüne kadar yapılan hizmetlerle gelişmesini sürdürüyor. Ulaşım, sağlık, eğitim ile ilgili önemli yatırımlara şahitlik ve ev sahipliği yapıyor. Bizim AK Parti olarak özellikle kayyum olan 100’e yakın belediyemizden her birine büyükşehir belediyelerinden her birini kardeş olarak verdik. Bu belediyelerimizin kayyum belediyelerine destek vermesini istedik. Öncelikle desteklerinden talep ettiğimiz husus teknik konulardı o bir adım daha ileri giderek hizmete dönüştü, projelere dönüştü. Şu ana kadar 100’e yakın belediyede 300 milyondan fazla belediyelerimiz hizmet yaptı. Destek verenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

    “BİZE ŞAN LAZIM DEĞİL BİZE DUA LAZIM”

    Kendi ismini taşıyan ‘Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi’nin adının değiştirilmesini talep eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; “Bu projeye benim adımı vermişsiniz. Ben istirham etsem Van için daha anlamlı olmasını düşündüğümüz veya düşündüğünüz ya Van’ın çok kıymetli değerlerinden bir zatın adını ya da bu topraklar için mücadele etmiş, şehit olmuş yine bu toprağın evlatlarından birinin adını versek daha anlamlı olur diye düşünüyorum, çok daha iyi olur. Bize şan lazım değil bize dua lazım. Buradaki Vanlıları, hatta ülkemin her köşesinde ki insanlarımı seviyorum. Nam olsun, şan olsun diye yapmıyoruz. Kardeşlik olsun, birlik beraberlik olsun, sevgi olsun. İnancımız gereği bu toprakların üzerinde atalarımız bir medeniyet oluşturuldu ve bizde onu devam ettirmek için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

    “BURADA YAŞAYAN VATANDAŞIMIZA HİZMET ETSİN”

    Sözlerine devam eden Kadıoğlu; “Kardeşlerimizle zaman zaman çeşitli vesilelerle bir araya gelerek çalışıyoruz. Doğunun diğer illerinde Batman’da, Kars’ta, Erzurum’da hepsinde varız. Cemil bey bize böyle bir taleple geldiği zaman, öyle bir yer seçin ki orada yaşayan vatandaşlarımız, yol bakımından, sosyal alan bakımından, yeşil alan bakımından hizmete ihtiyacı olsun dedim. Bu iş zor bir iştir. Kendisine teşekkür ediyorum, çevreye baktığımızda oldukça uygun bir yer bulmuşlar. İnşallah bir yıla kadar bu projemizi bitirerek İpekyolu halkına burada yaşayan hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” şeklinde konuştu.

    “BUGÜN İPEKYOL’UMUZ İÇİN TARİHİ BİR GÜNDÜR”

    Daha sonra bir konuşma yapan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise “Bugün İpekyolu’muz için çok farklı, çok sıra dışı tarihi bir gündür. Devletimizin imkânlarının doğru zamanda, doğru yerde, milletimizin emrinde kullanıldığı zaman, neler yapılabileceğini gösteren gündür, bugün. Kardeş belediyecilik kavramının hayata geçirildiğinden nelere yapılabileceğini, huzur ortamının hizmet ortamı olduğunun en güzel örneği bugündür” ifadelerini kullandı.

    Yapılan konuşmaların ardından tören, plaket taktimi ve butona basılarak temele ilk harcın dökülmesiyle son buldu.ipekyolu-temel-atma-toreni-13

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir