• VATAN UĞRUNA CANIMIZ FEDA

    Çatalca Kaymakamlığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve haftası dolayısıyla düzenlediği programda, ilçedeki şehit ve gazi ailelerini bir araya getirdi.

  • Çatalca Askeri Gazino ’da gerçekleşen akşam yemeğine Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Gökhan Sunman, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Emin Yeler, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Başkan ve Üyeleri, Birim Müdürleri, Çatalca Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Dernek Üyeleri ile gaziler, şehit ve gazi aileleri katıldı.

    Milletimiz bayrağını, vatanını, demokrasisini teslim etmez

    Programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,  “15 Temmuz’da devletin, ordunun içine sızmış teröristle kalkışma içerisinde bulundular. Amaç sadece darbe yapmak değildi, Türk Milleti’nin bölünmesi, parçalanması, birbirine düşmesi arzu ediliyordu. Hainler bunun için kalkıştılar ve hiç ummadıkları bir dirençle karşılaştılar. Toplumun her kesimindeki insanlarımız hiçbir etnik kimlik ve siyasi parti ayrımı gözetmeden bu hainlere, teröristlere hep birlikte dur dedi. Askerimizin, komutanlarımızın sağduyulu tavırları, emniyet personelimizin vatanına, ülkesine bağlılığı ve milletimiz bir kalkışmayı hep birlikte bertaraf etti. Bunu halkımız daha öncede yapmıştı. Kurtuluş Savaşı’nda da cephelerde ülkesi, bayrağı, ezanı, birlikteliği için omuz omuza, kol kola olmuştu. Bu millet öyle büyük bir millettir ki hiçbir zaman ülkesini, bayrağını, demokrasisini teslim etmeyeceğini 15 Temmuz’da sadece hainlere değil bütün dünyaya da ispat etti. Her bir şehidimizi, rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Onlar sayesindedir ki biz millet olarak bugün burada bir aradayız. O vatan şehitlerini doğuran bütün analarımız elleri öpülesi insanlar. İyi ki bu evlatları doğurdunuz ve iyi ki onlar bu milletin bütünlüğünü sağladı, onlara çok şey borçluyuz. Umut ediyorum ki bundan böyle Türk demokrasisi bir daha kesintiye uğramaz, hiç kimse bir kalkışma teşebbüsü içerisinde bulunmaz. Çatalca’da şu anda burada var olan birlik ve beraberlik farklı etnik kimlikte de olsak, farklı siyasi düşüncede de olsak asıl amaç bayrak ve ülke olduğunda bir araya gelebiliyorsak bu birliktelik ilçemizden, bölgemizden bütün ülkemize ve dünyaya yayılmalıdır. Kardeşlik ve barış içerisinde yaşamasını bilmeliyiz, başarmalıyız. Bizi burada buluşturan Saygıdeğer Kaymakamımıza, hiçbir etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınlarına teşekkür ediyorum. Allah bir daha Türk Milleti’ne hainlerin darbe girişiminde bulunmasını yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

    Vatan uğruna canımız feda olsun

    Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, yaptığı konuşmada ”’Bu vatan uğruna canımız feda olsun’ her sabah andımız bu, yılmayacağız, canımızı seve seve vereceğiz. Biz 15 Temmuz’da Mehmetçiğimizle canımızı vermeye de hazırdık. Ömer Halisdemir’ler gibi nice kahraman kardeşlerimiz hiçbir zaman aziz milletimizin bize emanet ettiği vatan toprağını ve bayrağını asla hainlik yapanlara bırakmayacağız. 15 Temmuz’dan beri üniformayı gururla şerefle taşıyoruz ve taşımaya devam edeceğiz, aziz milletimiz bizlere her zaman güvenebilir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, Emniyet güçleri olarak hiçbir zaman bunlara meydan vermeyeceğiz” dedi.

    Tarihe kara bir leke olarak yazıldı

    Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel,15 Temmuz’un tarihe geçtiğini ifade ettiği konuşmasında, “  15 Temmuz iki yönüyle tarihimize geçti, biri ordumuzun, polisimizin içinden çıkan asker polis giyimli hainlerin kendi milletine karşı yaptığı hain bir girişim ve kara bir leke olarak, bir diğeri ise örneği çok az görülecek çok az karşılaşılacak bir direnişin sembolü oldu 15 Temmuz. Böyle bir direnişin vatana, bayrağa sahip çıkmanın örneğinin başka bir ülkede başka bir coğrafyada yaşanabileceğine ben inanmıyorum. Ben bu aziz milletin ir ferdi olmaktan her zaman gurur duydum, onur duydum. Bizleri diğer milletlerden ayıran en güzel yanımızda toprağımıza, bayrağımıza, milletimize sahip çıkmamızdır. Gerektiğinde yekvücut olarak bir araya gelebilmemizdir. Aziz milletimiz o hain saldırıdan hemen sonra haini de kahramanı da ayırmayı bilmiştir. Mehmetçiğini bağrına basmıştır. Bunun gerçekleşmiş olması da bu necip milletin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Biz bu ülke için binlerce şehit verdik, Güney Doğu’da, Kıbrıs’ta, Kore’de, Kurtuluş Savaşı’nda verdik. Kurtuluş Savaşı’nı silahı, tankı, topu olmadan bir milletin iradesiyle, inancıyla gerçekleştirdik yüce liderin önderliğinde. Şimdi mi yapamayacağız bunu? Biz o nedenle bu toprağı bizden almak isteyen kem gözle bakan hiç kimseye vermeyeceğimizi buradan haykırıyoruz.  Bu ülkeyi bize vatan yapan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz, 15 Temmuz şehitlerimizi, Güney Doğu şehitlerimizi hepsini minnetle, rahmetle, şükranla anıyorum, ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

    Şehit ve gazi aileleri onuruna düzenlenen program şehitlerimizin ruhu için Çatalca Müftüsü Mehmet Çelebi tarafından okunan dualarla son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir