• …VE PERDE

    Avcılar Belediyesi 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla düzenlediği ‘Tiyatro Festivali’ başladı. Festival, ‘ Ne Seninle Ne Sensiz’ isimli oyunla perdeyi açtı.

  • Barış Manço Kültür Merkezinde Avcılar seyircisiyle buluşan oyun, izleyen herkesin beğenisini kazandı. Başrollerini Zeynep Gülmez, YosiMizrahi, Buket Dereoğlu, Fatih Gülnar’ın paylaştığı ‘Ne Seninle Ne Sensiz’ isimli oyun, aşk evliliği yapmış çiftlerin evlendikten sonra yaşadığı sıkıntılı durumları eğlenceli bir dille anlatırken, Avcılarlı sanatseverlere de kahkaha dolu dakikalar yaşattı. Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde sergilenen oyuna ilginin yoğun olduğu gözlendi. Gerçekleştirilen etkinliklerdenve 1 hafta sürecek Tiyatro Festivalinden ötürü memnuniyetlerini dile getiren Avcılar halkı, Başkan Toprak’a ve Avcılar Belediyesi çalışanlarına da teşekkür etti.

    KENDİ SANATÇISINI KENDİ YETİŞTİREN KÜLTÜR KENTİ

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de 1 hafta sürecek Tiyatro Festivali ile ilgili olarak; “Biz, Avcılar Belediyesi olarak insani değerlerimiz ve ilkelerimiz doğrultusunda, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyoruz. Bu amaç doğrultusunda da Avcılar Belediyesi, sanatı kurumsallaştırmış ve akademikleştirmiştir. 2014 Mayıs ayında kurduğumuz Avcılar Belediye Konservatuarı bünyesinde tiyatro eğitimi de başlatarak, kendi sanatçısını kendi yetiştiren kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Herkesin Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun” dedi.

    1 hafta devam edecek Tiyatro Festivali,29 Mart Çarşamba günü ‘Ahududu’ adlı oyunla devam edecek. 31 Mart Cuma günü Fırat Tanış ve Sevinç Erbulak’ın başrollerini paylaştığı ‘Ayrılık’ sahnelenirken, 1 Nisan Cumartesi akşamı Nazım Hikmet’in yazdığı ‘ İvan İvanoviç Var mıydı Yok muydu’ isimli oyun Avcılarlı sanatseverlerle buluşacak. ‘Tiyatro Festivali’ 2 Nisan Pazar günü oynanacak ‘Akidezadeler’ oyunuyla perdelerini kapatacak.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir