• ‘Yalan afişlerle halkı kandırmaya çalışıyorlar’

    CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av.Turan Taşkın Özer 2019 Yerel Seçim gündemine ilişkin gerçekleşen basın toplantısında Beylikdüzü’nde gündeme yansıyan konular hakkında belgelerle açıklamalarda bulundu.

  • CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer, yaklaşan 2019 Yerel Seçimlerinden önce basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özer, yaptığı açıklamalarda rakip partinin kullandığı siyasi dili, afişlerle oluşturulmak istenen algıyı, Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılıp göz ardı edilen hizmetleri ve yanlış bilgilerle vatandaşları yönlendirmeye dönük seçim çalışmalarını belgeleriyle gözler önüne serdi. Özer’in konuşmasından satırbaşları ise şöyle;

    2009 yılından bu yana doğru bir dil kullanarak rakibi odaklanmadan kendi yapacakları işleri vatandaşlarla paylaştıklarını belirten Özer, “ Tabii ki bizde ilçemizdeki siyasi rekabetin, yine Beylikdüzü ahlaki ve kültürüne uygun, siyasi rakiplerin birbirine çamur atmadığı, gidilen site toplantılarında ve diğer buluşmalarda asli astarı olmayan ifadelerin, yalan yanlış beyanların kullanılmadığı, afiş ve pankartların kullanım alanlarının yasa ve kanunla belirlenen alanlarla sinirli değerlendirildiği, siyasi kampanyaların temeline yukarıda sayılan beyan ve ifadelerin oturtulmadığı ve bu asılsız beyanlara Beylikdüzü halkının yüksek iyi niyetinin ortak edilmediği şekilde yürütülmesini dilerdik. Ancak izlediğimiz ve gördüğümüz birkaç hususta, gerek kullanılan materyallerin içeriği, gerek materyallerin kullanım alanları ve gerekse bir kisi beyanlar hakkında açıklama yapmamız ve yüksek iyi niyete sahip halkımızı gerçeklerle aydınlatma zaruretimiz doğmuştur” ifadelerini kullandı.

    Beylikdüzü’nde kar yağışı sebebiyle yıkılan pazar alanı

    “Dikkat ederseniz rakip siyasi parti, Beylikdüzü sathındaözellikle Barış Mahallesi çevresine astığı afiş ve pankartlarında altını çizerek söylüyorum; “Yıktırılan beylikpazarı” ifadesini kullanmakta, hatta bu hususu proje kitapçıklarında da dile getirmektedir. Ayrıca üzüntü duyarak haber edindiğimize göre rakip siyasi aday, yine özellikle Barış Mahallesinde düzenlediği site toplantılarında, pazar yerinin yıkılmasıyla alakalı, yine altını çizerek söylüyorum; “Bir gece ansızın vidaları belediye tarafından sökülerek yıktırılan pazar alanı” şeklinde kastını aşan beyanları kullanmıştır.”

     Kabul etmememizin mümkün olmadığı, kastını aşan gerçek dışı ifadeler içeren pankartlar ve beyanlar ile ilgili olarak teknik bir kısım açıklamalara girmeden önce birkaç hususu ifade edeyim. Siyasi kampanyalar adaylar tarafından yönetilir, dolayısıyla yazılan çizilen ve söylenen tüm hususlardan en üst düzeyde bizatihi adayın kendisi sorumludur. O halde, “Sayın aday, madem bu afişleri pankartları asmaktadır, polemikçabası içeren beyanları ortaya koymaktadır, bir yandan bu kente ‘şehri emin’ olmak isterken diğer yandan neden halkıyanlış bilgilendirmektedir” diye kendisine sormazlar mı?

    “Sayın adaya, ‘Madem bu pazar alanı belediye tarafındanyıktırıldı, madem bir gece ansızın belediye tarafından ‘Hem deo gece o denli yoğun kar yağışı bir şekilde(!) Önceden tahmin edilerek’ vidaları gevşetildi, bu işin sorumlusu olan kişi veya kişileri neden yetkili makamlara şikayet etmedin diye sormazlar mi? 

    Hadi şahsi olarak başvurmadı, teşkilat yapısı içerisinde bulunan onca hukukçu içerisinden bir kişi bile dikkat buyurun ‘Herhangi bir meclis kararı veya bir yazılı talimat olmaksızın yıktırıldığı iddia olunan pazar alanıyla ilgili, kamu malına kasıtlı olarak zarar vermekten dolayı neden yıktıranlardan şikayetçi olmadı diye sayın adaya sormazlar mı? Ellerinde herhangi bir görüntü, belge, bilgi, konuşma hadi geçelim emare dahi varsa bu memleketin savcıları var, hakimleri var eksiklikleri olsa da hukuk düzeni var, emniyeti var, bu kadar iddialı laflar ortaya koyan kişiye neden şikayetçi olmuyorsun da demagoji– hamaset yapıyorsun diye sormazlar mı? Sorarlar efendim sorarlar.

    Beylikdüzü halkı demografik yapısı itibarıyla bu sorularısorabilecek kapasite ve olgunluktadır ve bu soruları kendi vicdanında sorar. Cevabını ise seçim günü net bir şekilde ortaya koyacaktır. Biz halkımızın vicdanına sonuna kadar inanan siyasetçileriz, halkımız gereken cevabı verecektir. Pekineden şikayetçi olmuyorlar? Olamazlar. Çünkü hem afiş, pankartlar, hem beyanlar tamamıyla gerçek dişidir. Yalan içeriklidir. Bu tarz siyasi metotlar yani siyasette nakil ilkesi yani manipülasyon, sahte haber ve şkırtmalarla birliktetarihte yerini almıştır ki ne Beylikdüzü halkı ne de CHP ailesinin hiçbir ferdi bu ifadeleri dikkate almaz. Şikayetçiolamazlar çünkü suç uydurmakta, TCK 271. maddesinde suç olarak tanımlanmıştır. Ne hikmetse proje kitapçıklarının da başlığı yıktırılan, içeriği ise yıkılan şeklinde düzenlenmiştir.

    “Konuyu daha fazla uzatmadan sayın adayı halka gerçeği söylemeye davet ediyorum. Arzu ettikleri takdirde her ortamda ve her şekilde kendileri ile bu konuyu canlı olarak tartışmaya belge ve evrakları kendilerine sunmaya ve canlı canlı anlatmaya da hazırım. Ancak bu konuda da şikayetçiolamayacaklarından emin olduğum gibi tartışmak adına karşıma çıkamayacaklarından da eminim. Sizlerle İTÜ İnşaat Fakültesi tarafından 06.05.2015 tarih ve 1949 sayılı yıkılan pazar alanıyla ilgili teknik analiz ve tespit raporunu paylaştı.

    “Raporlar çok açık ve net. Pazar alanı kolonlara bağlı konsolların yoğun kar yağışı sebebiyle yükü taşıyamaması sebebiyle yıkılmıştır. Durum çok açık şekilde budur. Tek tesellimiz herhangi bir can kaybı yaşanmamış olmasıdır. Şimdi afiş ve pankarttaki yazılanlar, şifahi hayali beyanlar mıgerçek? Sizlere de verilen rapor sonuçları mı gerçek? Bu raporlar Belediye Başkanlığı tarafından resmi şekilde talep edilmiş ve istenmiştir. Kayıtları belediye de mevcuttur. Kendi belediyecilik dönemlerinden kalma eksik hatalı işleri bize yamama manipülasyonu her zaman olduğu gibi kendilerine geri tepecektir.

    “Sakın yanlış anlaşılmasın bu açıklamalar kesinlikle ama kesinlikle savunma değildir. Bu beyanlar sadece ve sadece etik siyasi karakterimizin gereği halkı doğru ve dürüstçe aydınlatma çabamızın tezahürüdür ki açıklamalarımızın tamamı belgelere dayalıdır

    Kaldı ki belediye başkan adayımız mevcut pazar alanına ek olarak dört ayrı mahallede pazar alanı projelerini halkımızla paylaşmıştır.”

    Kültür Merkezi

     

    Gelelim diğer bir hususa. Baktık ki önceki dönemden kalma pazar alanında bu tarz sıkıntılar var, belediyeye ait kamu binaları statik açıdan incelenmiştir. Neden bu konuya giriyorum? Çünkü rakibimizin nakil ilkesini kullanarak algıyaratmaya çabaladığı ve manipülasyonlar yapmaya uğraş verdiği diğer bir konu kültür merkezi konusudur. Neymiş, “Beylikdüzü’nün kültür merkezi varmış ne gerek varmış?Neden o kadar bedel ödenmiş? Değerli basın mensupları biz siyaseti insan için yaparız. O zaman yapılan iş değer kazanır. Gördünüz geçmiş dönemde 7 kere açılışı yapılan adi kültür merkezi olan ama kendisi AVM bozması yapının fiziki durumunu, neden bugün ki haline getirmeye gerek var anlatayım. Yine İTÜ inşaat fakültesinden alınan 06.08.2015 tarih ve 3273 sayılı teknik değerlendirme raporunu okuyorum.

     

    Taşıyıcı sistem elemanları yetersiz diyor, Allah korusun bir deprem meydana gelse yıkılma ve can kaybı riski var.Depreme dayanıklı değil diyor. Diğer sıkıntıları da yağmurda su basması, fayansların patlaması çabası. Bu eksiklikler giderilmeli diyor. Peki giderildi mi hem de hepsi giderildi. Hem de yüksek standartta. Bugün hepimiz kültür merkezine girince sanatın, kültürün, kitabin,, müziğin, eğitimin kokusunu alıyor, o görsel zevki ve şöleni hep birlikte yaşıyoruz. En büyük belediye kütüphanesi, kitapevleri, yeme içme alanları, derslikleri, müzik ve sanat salonları, çok amaçlı salonları ile işte size gerçek kültür merkezi, fikirsel gelişimini tamamlamışanlamda hem de.

    Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi, Özgecan Aslan Kültür MerkeziHani ne yapıldı ki Beylikdüzü’ne deniyor ya manipülatif, cümlelerle, görsünler. Beylikdüzü son beş yıldabu konuda atılım yaptı ve vatandaşımız bu hususu elbet takdir edecek. Bu yeter mi elbette yetmez. Sloganımız ne? Beylikdüzü hedef büyütüyor. Daha iyilerini yapacağız. Nasıl yapacağız yine sloganımız mevcut. İşin ehli. Kim ? Elbette Mehmet Murat Çalık. 26 yıllık, çeyrek yüzyıllık şehir ve bölge planlama birikimi, 5 yıllık belediyecilik ve proje tecrübesi, bir kent daha ne ister ki? Hem de geçerken uğramamış buraya, Beylikdüzü’nü tanıyor, sokağını caddesini sorunlarını biliyor,çözüm üretiyor öneriyor. Hayatı ahlaklı bir şekilde üretmek ve çalışmakla geçmiş. Sorun soruşturun insana bakışı ve kişiliği hakkında kimsenin tereddüttü yok. Nasıl ki Ekrem başkanımıza geçtiğimiz seçim oy vermeyenler pişmanlık yaşadı ben eminim ki bu seçimlerde de Beylikdüzü için Mehmet Murat Çalık’a İstanbul için Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyenler pişmanlık yaşayacak, bunlar özü sözü bir adamlar iyi adamlar keşke oy verseymişiz diyecekler”

    Emin olun bende sonlandırmak isterim ama öyle beyanlar var ki bence rakip siyasi parti kendisi de beyanları hakkında tereddütte. Mesela; Ekrem İmamoğlu 38 proje vaadinden ikisini yaptı beyanı. Gerisi geçmişten kalanlara restorasyon. Nelere restorasyon yaptığımızı anlattım yukarıda nedenleri ile. Gerçekleşen projeleri anlatmaya kalksam mahalle mahalle akşama kadar burada kalırız. Göz bebeği projemizigöstereyim. Hani %85 duran %15’i yapılan ve aslen önceki dönemin restore edileni olarak beyan edilen. Şimdi Beylikdüzü halkı gördüğüne mi, vicdanına mi yoksa size mi? Cevabi göreceğiz.

     

    Efendim metro gelecek, deniz ulaşımı gelecek, 25 sene İstanbulu 17 sene genel iktidari yönettiniz, İstanbul adayınız ulaştırma bakanı idi, elinizden tutan mı oldu? Yapmayın diyen mi oldu? Evet metro da deniz otobüsü de gelecek, Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda ilk önce buraya gelecek. Aslında beyan doğru ama kimin yapacağını ıskalamışlar. Biz yapacağız biz.

    Bildirilmemiş yerlere afiş ve reklam alanları

    “Siyasi diğer bir konu, reklam alanları ve kullanımları… Reklam için kanunda belirlenen alanlar belli ve bildirildi. Kanunun yasak ettiği bazı alanlarda karşılıklı tolerans var. Ama hiç bildirilmemiş led ekranlar, İBB profilleri ve sökülen reklam alanları var.”

    Beylikdüzü ’ne kazandırılan okullar

     

    Beylikdüzünde kültür merkezi yok diyorlar hakikaten hayretle ve gülerek izliyoruz. Okul yapılmadı diyorlar, şaşıyoruz bu kadar rahat insanların gözlerinin içine bakarak bu cümleleri kurmalarına. Yakuplu Cevat güleç, Şehit Ömer Halis Demir, Şehit öğretmen Aybüke Yalçın Tüm okullar her sene elden geçti. Son seneye kadar. Neden son sene geçmedi İBBizin vermemiş. Böyle siyaset mi olur? Hakkini yemeyelim bizi de iyi takip ediyorlar. Bilim merkezi kurulacakmış. Biz o işi çoktan projelendirip bilim insani Nobel ödüllü Aziz Sancar ile teknik üniversite ile protokole bağladık. Yeri hazır finansmanıhazır ilk yapacağımız işlerden biri. Bu kentte yetişen çocuklar bilimin çizdiği yolda başta araştırma olmak üzere tüm yeteneklerini geliştirerek büyüyecekler.

    Kütüphaneler

     

    Beylikdüzü’nde kütüphane yok diyorlar, 15 ayrı kütüphane var ki birisi en büyük belediye kütüphanesi. Beylikdüzü sporda sondan 2. beyanı var. Doğru İBB almanağına bakalım sondan 3. yüz yatırımda. İBB sağ olsun buralara spor konusunda uzun yıllardır uğramamış ben demiyorum İBBhizmet almanağı diyor. Spora yatırımsa; Kavaklı stadı, Aydin örs spor kompleksi, Bevi, Beylikdüzüspor, Beylikdüzü basketbol ihtisas

     

     Değerli dostlarım, değerli basın mensubu arkadaşlar. Asıl olan şu ki hem İstanbul’da hem Beylikdüzü’nde tertemiz kampanyalarımızla çok çok iyiyiz. Örgütümüz tüm bileşenleri ile meclis üyesi adayları ile ari gibi sahada çalışıyor, küskün kırgın alıngan iş yapan yok herkes yol yürüyüşüne omuz veriyor. Halkımız değişimi görüyor, her şeyin farkında, yalanın gerçeğin her şeyin. İşi ehline Mehmet Murat Çalık’averecekler biz onlara çok ama çok güveniyoruz her zaman olduğu gibi. Çalık Başkan herkesin belediye başkanı olacak. Emin olun seçimi kazanınca ilk ben yanına gidecek ve rozetini cebine koymasını söyleyeceğim. Bizim dilimiz bu hizmet anlayışımız bu. Rakip adaya serzenişlerimi ilettim, umarım dikkate alır, alması siyasi hayatında kendisine katkı sağlar, faydalı olur. Vatandaşa her koşulda doğruları anlatmak esastır. Kendisinin Beylikdüzü’nde çok kısa bir mazisi var ben yanlış yönlendirildiğini, Beylikdüzü’nü yeterince bilmediğini düşünüyorum. Biz yukarıda doğruları açıkladık, vatandaş hür iradesi ile oy kullanacak, gerçeği bilmek ona göre karar vermek hakkı. Tekrar ediyorum rakip siyasi parti temsilcileri ile her ortamda tartışmaya konuşmaya hazırım. Tüm Türkiye’ye sıkıntısız, dertsiz, kavgasız gürültüsüz bir seçim diliyorum, Beylikdüzü’nü yaraşır şekilde bir seçim günü geçirmemizi diliyorum.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir