• YAŞAMA ŞANSI YÜZDE BEŞ İDİ

    Bakırköy Belediyesi Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Hidroterapi Havuzu’nun adı; yürüyemeyen hastaları ayağa kaldırmasıyla ‘mucize havuz’ olarak dillendirilmeye başlandı.

  • Bakırköy Belediyesi Hidroterapi Havuzu’nda  mucizelere imza atan 2  hasta  Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nu ziyaret ederek tamamen ücretsiz verilen bu hizmet için teşekkür ettiler.

    16 yaşında termal havuza atşayarak giren ve dibe çakılarak boynu kırılan ve ‘asla yürüyemeyeceksin’ denilen 20 yaşındaki Yücehan Yıldız hidroterapi havuzunda gördüğü tedavi sonucunda şu an tek bastonla yürümeye başladı.Daha sonra kendisini spora yöneltti ve yüzme branşında birçok madalya kazandı. Engelli milli yüzücü olarak Türkiye Şampiyonluklarının yanısıra Avrupa ve Balkan Şampiyonluğu var.

    Geçirdiği beyin kanaması sonucu yüzde 5 yaşama şansı verilen Erol Süpçeler  ise rehabilitasyon havuzunda hidro terapistlerimizin tedavileri sonucu şuan yürüyebiliyor ve konuşmanın dışında her türlü hareketi yapabiliyor.

    Hastaların tedavi sürecini ve katettikleri gelişmeleri bizzat takip eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu ise ziyarette böylesine önemli merkezlerin yaygınlaştırılması dileğinde bulunarak şunları söyledi: “ Öncelikle şunu belirtmeliyim; Bakırköy Belediyesi Hidroterapi Havuzu’nda uzman hidroterapistlerimiz eşliğinde  verilen hizmet tamamen ücretsiz. Özel hastanelerde her seans için yüklü bir miktar ödeme yapmanız gerekirken biz bu hizmeti ücretsiz veriyoruz. Yücehan kardeşim 4 yıldır, Erol kardeşim de 1 yıldır merkezimizde tedavi oluyorlar. Sürecin uzunluğunu düşünürseniz maddi anlamda bu aileler için çok büyük külfet olabiliyor. Bakırköy Belediyesi’nin örnek olarak başlattığı bu uygulamanın Türkiye’nin her yerindeki belediyeler tarafından rol model olarak alınıp uygulanması tek dileğimiz. Biz Bakırköy’de bir yılda 3.000 hastaya hizmet verdik. Gelin hep birlikte bu hastalarımıza şifa olalım.”

    YAŞAMA ŞANSI YÜZDE BEŞ İDİ

    Erol Süpçüler’in eşi Sevda Süpçeler(47) ise eşinin 4 yıl önce beyin kanaması geçirdiğini belirterek şunları söyledi: “ Beyin kanaması geçirdikten sonra doktorlar eşimin yaşama şansını yüzde 5 olarak veriyordu. Ama uygulanan tedavilerden sonra çok şükür hayatta kaldı. Fakat beyin kanamasından sonra vücudunun hiçbir yerini hareket ettiremiyordu. Bir yıl önce Bakırköy Belediyesi Hidroterapi Havuzu’na başladık ve eşim şu an konuşmanın dışında her hareketi kendi yapabiliyor duruma geldi. Erol’a ışık olan Bakırköy Belediyesi’ne ve Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na biz de çok teşekkür ediyoruz. Ve bu merkezlerin Türkiye’de yaygınlaşmasını diliyoruz. Bakırköy Belediyesi bizim belediyemiz değil ailemiz oldu. Çok teşekkürler.”

    YÜRÜYEMEZSİN DEDİLER MİLLİ SPORCU OLDU

    Babası Eyüp  Yıldız ile Başkan Kerimoğlu’nu ziyarete gelen Yücehan Yıldız da ,”Beşiktaş altyapısında futbol oynarken devre arasında ailemle tatil için gittiğim Sivas’ta termal havuza atlayarak dibe çakıldım. Başlangıçta hiçbir şeyin farkında değildim. Sivas’ta geçirdiğim ameliyatın ardından İstanbul’a geldikten sonra durumumum farkına vardım. Doktorlar yürüyemez, kendi kişisel bakımı dahil hiçbir şeyini kendisi yapamaz demişlerdi. Ama hayatımı 4 yıl önce tedaviye başladığım Bakırköy Belediyesi Hidroterapi Havuzu değiştirdi. Hiç yürüyemez halde başladığım tedavilerim sonucunda bugün ülkemizi engelliler yüzme branşında Avrupa’da ve Dünya’da temsil etmeye başladım. Halen Bakırköy Belediyesi’nde aldığım tedavi devam ediyor, inşallah bir süre sonra da tek koltuk değneğinden kurtulacağım. Bizimle yakından ilgilenen tüm Bakırköy Belediyesi çalışanlarına ve Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Maddi imkansızlıklardan dolayı;  Onlar olmasaydı bugün ben böyle olmazdım. Bu hizmeti ücretsiz verdikleri için çok teşekkür ediyorum.”dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir