• YEŞİL ALANLARA ÖZEL KORUMA

    Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde rutin haline getirdiği park ve yeşil alan bakımlarına devam ediyor.

  • Türkiye’nin yeşil zengini ilçesi Büyükçekmece’nin doğasını korumak adına önlemler alan belediye ekipleri, ilçenin her köşesinde budama, çim biçme, sulama, ağaç ve bitki dikim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaz aylarında vatandaşların tercih ettiği park alanlarında çalışmalarını sıklaştıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bir yandan ilçenin yeşilini korurken diğer yandan da Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün peyzaj ve park alanı projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

    Çeşitli önlemler alınıyor

    Her yeşil alanın korunması adına büyük çaba sarf eden ekipler son olarak, Ekinoba Mahallesi, Mustafa Kemal Bulvarı’nda yol ve yaya geçidi üzerinde bulunan yeşil alanda bitki dikim çalışmaları gerçekleştirdi. Bulvar üzerinde zaman zaman ezilen ve bozulan yeşil alanlar için bir önlem niteliği taşıyan dikim çalışması sayesinde artık yaya geçidi kullanılırken yeşil alanlar korunmuş olacak.

    Vatandaşlar parklara akın ediyor

    Sadece Büyükçekmecelilerin değil, ilçe dışından pek çok vatandaşın yaz aylarında akın ettiği Büyükçekmece’nin parkları bu yılda yoğun ilgi görüyor. Yaz aylarında İstanbul’un sıcağından ve karmaşasından uzaklaşmak isteyen İstanbullular, park zengini Büyükçekmece’de huzur ve doğayla buluşuyor. Özellikle Büyük Atatürk Parkı, artan ziyaretçi sayısıyla da dikkat çekiyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri parkın korunması adına gece gündüz mesai harcıyor. Ekipler park alanında sık sık çim ve ot biçme, sulama, budama, mevsimlik bitki dikimi gibi pek çok çalışma yapıyorlar.

    Akgün: Büyükçekmece huzurun adresi oldu

    Büyükçekmece’nin nüfusunun yaz aylarında patlama yaşadığını dile getiren Dr. Hasan Akgün; Büyükçekmece, tabiatı zengin bir ilçe. Şehrimizin zengin doğasına uygun park ve yaşam alanı projeleriyle ilçemizi İstanbul’un cazibe merkezi haline getirmeyi başardığımızı düşünüyorum. Yaz aylarında İstanbul’un karmaşasından bunalan vatandaşların çoğu parklarımıza ve sahilimize gelerek sanki bir tatil beldesindeymiş gibi kaliteli zaman geçirebiliyor. Değerli Büyükçekmece aileme ve şehrimizi ziyaret eden tüm vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunabilmek adına ekibimle birlikte aralıksız olarak çalışmaktan mutluluk duyuyoruz şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir