• YETENEK AVI BAŞLADI

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi ile geleceğin yıldız futbolcularını keşfederek profesyonel ve amatör spor kulüplerinin alt yapısına kazandırmaya devam ediyor.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. ile birlikte, gelecek vadeden sporcuların tespit edilerek Türk futboluna kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi’nin beşinci etap kayıtların sona ermesi ile birlikte eğitimlerin startı verildi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu ve Avrupa yakalarındaki 20 farklı spor tesisinde çocukların uzman eğitmenler ve antrenörler nezaretinde düzenli ve modern antrenman yöntemleri ile sportif etkinliklere ücretsiz olarak katılmalarını sağlayarak fiziksel, ruhsal ve düşünsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen proje ile gelecek vadeden futbolcuların da keşfedilerek Türk sporuna kazandırmak hedefleniyor. Ayrıca futbolcu adaylarına ve ebeveynlerine gruplar halinde ‘Değerler Eğitimi’ başlığı altında spor ahlakı ve kültürü kapsamında, uzman spor adamları ve akademisyenler tarafından bilgilendirmeler yapılacak.

    İSTANBUL’UN FUTBOLCU FABRİKASI

    Spor yaparak sağlıklı yetişen bireyler olmanın yanında çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlayan proje 7 – 15 yaş arası futbolcu adaylarını spor kültürü, fair-play, rakibe saygı gibi kavramlarla da tanıştırıyor. Bugüne kadar 376 çocuğu Başakşehir Futbol Kulübü başta olmak üzere İstanbul’daki profesyonel ve amatör futbol kulüplerinin altı yapısına kazandıran proje, sporda her şeyin galibiyet-mağlubiyet, derece gibi kavramlardan oluşmadığını aşılıyor.

    SPOR MALZEMELERİ DE İBB’DEN

    Bugüne kadar 15 bin çocuğun yer aldığı projenin beşinci etabına katılacak olan 4 bini aşkın çocuğun antrenmanlarda ve müsabakalarda kullanacakları ayakkabı, eşofman, yağmurluk, eldiven ve bere gibi tüm spor malzemeleri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Antrenman ve tesisler arası müsabakaların ardından Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi’nin beşinci etabı 20 Mayıs’ta yapılacak olan final ve ödül töreni ile tamamlanmış olacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir