ALTIN 2.242,23-0,04%
BITCOIN 2077131-5,64%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yılmaz: ‘Spor diyet ve bilinçli yaşam diyabeti bitirir’

Yılmaz: ‘Spor diyet ve bilinçli yaşam diyabeti bitirir’

ABONE OL
14 Kasım 2018 13:59
Yılmaz: ‘Spor diyet ve bilinçli yaşam diyabeti bitirir’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen ve görülme sıklığı giderek artan diyabet, her yaş grubundan insanı tehdit ediyor. Değişen yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıkları diyabeti çağımızın hastalığı haline getiriyor. Diyabetle yaşamak ve diyabete bağlı organ hasarlarını en aza indirebilmek için toplumda farkındalık oluşmasının çok önemli olduğunu dile getiren Beylikdüzü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Yılmaz , 14 Kasım Dünya Diyabet farkındalık günü nedeniyle hastalıkla ilgili  önemli açıklamalarda bulundu.

Beylikdüzü Devlet Hastanesi yerleşkesinde  gerçekleştirilen etkinliğe, Başhekim Dr. Atilla  Yılmaz, Dahiliye Uzmanı Dr. Veysel Sadıkoğlu , Dahiliye Uzmanı   Dr. Nazik Okumuş , Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Tuğba Kutlu, Diyabet  Eğitim Hemşiresi Safiye Denizer ve Ebe Hatun Şen’in yanı sıra  diyabetli hasta ve yakınları da katıldı.  

Beylikdüzü Devlet  Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Yılmaz  etkinlik açılışında yaptığı konuşma da; “14 Kasım Dünya Diyabet  farkındalık günü. Doğru egzersiz, diyet ve eğitimden oluşan üç saç ayağının mükemmel bir şekilde oturtulmasıyla diyabet, kontrol altına alınabiliyor. Egzersiz, diyet ve eğitim doğru bir şekilde yapıldıktan sonra kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürebiliriz. Eğitim işi , sağlık görevlilerine düşüyor ama egzersiz ve diyet  siz değerli halkımıza kalıyor” dedi.

Etkinlikte konuşan Dahiliye Uzmanı Dr.Veysel Sadıkoğlu   diyabet tedavisinin bir ekip  işi olduğunu,uygun tedavi ile hastalığın kontrol altına alınabileceğini söyledi. Dahiliye Uzmanı Dr. Nazik Okumuş’ da  sağlıklı yaşam tarzı ve doktor  kontrolleri ile diyabetin kontrol altına alınabileceğini  anlattı.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: