• YÖK’TEN FLAŞ ÖĞRETMENLİK KARARI

    YÖK: YGS ile öğretmenlik tercihi yapılamayacak. Öğretmenlik bölümüne 240 bin başarı sıralaması şartı getirildi.

  • Üniversitelerdeki öğretmenlik programlarına öğrenci alımına ilişkin YÖK radikal bir karara imza attı. Artık öğretmenler LYS puanları üzerinden tercih yapabilecek ve 240 bin kişilik başarı sıralamasının altında kalanlar öğretmenlik programlarına yerleştirilemeyecek.

    Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç “Bazı yükseköğretim programları, birinci aşama ile  öğrenci alıyorlardı. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik  programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. Bu çok radikal bir  karar. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken  YGS’deki test içeriklerini dikkate alacağız. Bütün bu LYS’den öğrenci kabul  edecek programlar için de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması  şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu  olmayacak.” dedi.
    LYS’de sorulacak soruların açık uçlu sorular olacağını kaydeden YÖK Başkanı Saraç “Üniversiteye girişteki ikinci aşama olan LYS’de  öğrencilerin açık uçlu sorularla tanışmasını sağlayacak şekilde az sayıda soru  sorulacağını ifade edebilirim. Öğrencilerimizi hiçbir şekilde tedirginliğe sevk  etmemiz lazım. Açık uçlu soruya yavaş yavaş geçilecek. Bu bağlamda  öğrencilerimizin açık uçlu sorularla tanışmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Yekta Saraç İlahiyat fakültelerine öğrenci alımıyla ilgili olarak ise “Yıllardan beri ilahiyat fakülteleri ile alakalı  ’Niye ikinci aşamadan girilmiyor. Bu, niteliği yükseltici bir husustur halbuki’  diyerek bize başvurular, raporlar sunuluyordu. Yükseköğretim Kurulu olarak  ilahiyat fakültelerinde artık bu yıldan itibaren ikinci aşamadan öğrenci  alınacağını burada açıklamak isterim.” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir