• YÜKSEKOVA’DAN İSTANBUL’A BAŞARI HİKAYESİ

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonrasında verdiği Tercih Danışma Hizmeti İstanbul'daki on binlerce gencin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanına ulaştı.

  • Hakkari Yüksekovalı Kübra Özdil, kısıtlı imkanlar ve uzun bir hazırlık döneminin ardından girdiği LYS sonrasında, aldığı puanla nereleri ve hangi bölümleri tercih edebileceği konusunda bir uzmanın desteğine ihtiyaç duydu.

    Sosyal medyadan (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Tercih Danışma Hizmeti’ni öğrenen genç kız, 1800 kilometre uzaktan Alo Tercih Hattı’nı aradı. Hattın diğer ucundaki tercih uzmanlarıyla yaptığı uzun süren görüşmeler sırasında kendisine uygun olan bölüm ve üniversiteler hakkında bilgiler verildi. Tercih sıralamasını oluşturan Özdil, çok istediği İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazandı.

    Emekli öğretmen bir ailenin altı çocuğundan en küçüğü olan Kübra Özdil, İstanbul’a gelir gelmez uzun süre telefonda görüşerek kendisine destek olan İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü ziyaret ederek teşekkür etti.

    Liseyi Van Anadolu Lisesi’nde yatılı okuduğunu belirten Genç Kız, “İBB Alo Tercih Hattı hizmetinin Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan gençlere de hizmet vermesi sayesinde üniversiteye yerleşebildim. Üstelik kayıt yaptırdığım İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü’nü çok istiyordum ve ilk tercihlerinden birisiydi. Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Ziyarete ev sahipliği yapan İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep de başarısından dolayı Kübra Özdil’i tebrik ederek İBB’nin gençlere yönelik tüm hizmetlerinden yararlanmasını sağlayarak kendisine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

    Bu yıl LYS sonrasında 33 ilçede, 48 noktada, 130 uzman personelle hizmet veren İBB Tercih Danışma Merkezleri yaklaşık 25 bin gencin doğru üniversite ve doğru bölümü tercih etmesine katkı sağladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir