• ZİHİNSEL ENGELLİLERDEN MUHTEŞEM SERGİ

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü bünyesinde eğitim alan 850 zihinsel engelli bireyin karışık teknikle yaptıkları 35 sanat eseri “Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanat Sergisi’nde’’ sanatseverlerle buluştu.

  • İBB Engelliler Müdürlüğü Zihinsel Engelliler Müzik Gurubu açılış öncesi verdiği mini konserle davetlileri kendilerine hayran bıraktı. Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde 27 Ekim’e kadar açık olacak sergi; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Ak Parti 22. Dönem Milletvekili Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Salih Çil, Engelliler Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek, engelli bireyler ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

    Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde gerçekleşen serginin açılış konuşmasında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit; “Bugün burada çok önemli bir sanatsal etkinlik için bir araya gelmiş bulunuyoruz. “Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanat Sergisi” adıyla düzenlediğimiz bu etkinlik, fırsat verildiğinde engelli bireylerin nasıl engelleri aşabildiğini, sanatın nasıl engel tanımadığını ortaya koymaktadır” dedi.

    Nihat Macit sözlerini şöyle sürdürdü; “Sanat, insanla toplum arasında bir köprüdür. İnsanı insanlara, toplumları toplumlara, kültürleri kültürlere yakınlaştırır. Bu yönüyle sanat evrensel bir dildir, bütün insanlığı kucaklar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz de engelli ile toplum arasındaki duvarların kalkması amacıyla engelliden topluma toplumdan engelliye köprü olmak ve ortak duyan ortak hisseden gönüllerin bir olduğu bir toplumda buluşabilmek amacıyla engelliler merkezlerimizde sanatsal eğitimler düzenledik, sanata destek olduk. Profesyonel sanat eğitmenlerinin rehberliğinde engelli kardeşlerimizin gönül ve zihin dünyalarının zenginliğini ortaya çıkarmak ve bunu bütün toplumumuza göstermek istedik. Ne mutlu ki bugün böyle büyük bir organizasyonda bu amacı gerçekleştirebiliyor, bu kıvancı hep beraber yaşıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir