• 2020 yılı KYK kredi ve burs ücretleri ne kadar oldu?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, KYK kredi ve burslarıyla ilgili olarak öğrencilere müjdeyi vererek, '2020'de ocak ayı itibarıyla kredi veya burs ücreti 500 liradan, 550 liraya çıkıyor.' dedi.

  • Erdoğan’ın açıklamaları:

    Gezi parkı olaylarında vandallara eyvallah etmedik ve sokakları onlardan temizledik. FETÖ’nün 1 Aralık darbe girişimi ile hükümete ilk saldırısı geldi, bu oyunu da bozduk. Bu defa terör örgütü çukur eylemleri ile vatanımızda delikler açmaya teşebbüs ettiler. Bu girişimi de boşa çıkardık. Her seçimden birinci parti olarak çıkmaya da devam ettik. Doğrudan silaha başvurdular, 15 Temmuz darbe girişiminin cesaretle durdurulması dünya demokrasi tarihinin en şanlı direnişi olarak kayıtlara geçmiştir.

    KREDİ VE BURS MÜJDESİ

    Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2020’de ocak ayı itibarıyla kredi veya burs ücreti 500 liradan, 550 liraya çıkıyor. Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak.

    SAĞLIK TESİSLERİNİN YENİLENMESİ

    Sağlık, en büyük reformları gerçekleştirdiğimiz alanların başında geliyor. Adeta sağlam giren insanların hasta çıktığı sağlık tesislerimizi, sisteminden altyapısına kadar her şeyiyle yeni baştan düzenledik. Hastane ve diğer yataklı tedavi kuruluşlarımızın sayısını 2 bin 600 seviyesinden 5 bin 500 düzeyine çıkardık. Hastane yatak sayısını 240 bine, nitelikli yatak sayısını 145 bine yaklaştırdık.

    Doktor sayımızı 92 binden 161 bine, toplam sağlık çalışanı sayımızı ise 378 binden 1 milyon 25 bine yükselttik. Çoğu kaporta-motordan ibaret 618 ambulansa sahip bir ülke devralmıştık. Bugün, helikopteriyle, uçağıyla, deniz motoruyla, paletlisiyle, tekerleklisiyle, her biri en ileri donanıma sahip 5 bin 500 ambulansa sahip bir Türkiye var. Tabii bunlar, özellikle yaşı 35’in altında olanların anlamakta zorluk çekecekleri büyük bir değişimin ifadesidir.

    Ülkemizi ekonomide ileriye taşıdık. 2013-2018 yılları arasında ülkemizi yüzde 5 oranında büyüttük. Hükümetlerimiz döneminde 29 milyon kişiye iş kapısı araladık. Cari dengemiz tarihimizde ilk defa 5 milyon dolar civarında fazla verir hale geldi. Turizmde bu senenin ilk 9 ayında 42 milyon seviyesine ulaştık. Dünyada en çok turist çeken 6. ülke konumuna geldik.

    IMF AÇIKLAMASI

    Geçenlerde ana muhalefetin parti sözcüsü çıkmış IMF ile ilgili olarak, 23,5 milyar dolardan biz devraldık. Bunu 2013’ün mayısında sıfırladık. Bizim IMF ile ilgimiz yok. Biz iktidara çamur atarız diye gayret içinde. Atamazsın. Sizin buraya ne diliniz, ne ağızınız ulaşamaz. Haddinizi bileceksiniz. Bunları yapacak gücünüz yok. Zaten IMF olayını dert eden sizsiniz. Bunu azaltan da biziz. Şimdi Türkiye’nin IMF’ye borcu yok.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir