• 29 Ekim klasik otomobil konvoyuyla kutlandı

    Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıl dönümünü klasik otomobiller eşliğinde gerçekleşen araç konvoyu ile kutladı.

  • Kadıköy Belediyesi’nin Bağdat Caddesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet yürüyüşü, koronavirüs salgınının oluşturduğu riskleri önleme kapsamında, Kadıköy’de araç konvoyu ile kutlandı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin (İKOD) bir döneme damgasını vurmuş nostaljik araçlarının oluşturduğu konvoya yurttaşlar da araçlarıyla katıldı. Kalamış’tan yola çıkan konvoya Cumhuriyet Tırı’ndan yükselen marş ve şarkılar eşlik etti. Konvoy Fenerbahçe’ye geldiğinde Fenerbahçe Mahalle Bandosu konvoyu karşıladı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı evlerinin pencerelerinden, balkonlarından Cumhuriyet coşkusuna katılan Kadıköylüleri Cumhuriyet Tırı’ndan selamladı.

    “DAİMA CUMHURİYET” SLOGANI KADIKÖY SOKAKLARINDA

    Koronavirüs salgını kapsamında gerçekleştirilemeyen geleneksel Bağdat Caddesi Yürüyüşü yerine Cumhuriyet Tır’ı bu yıl Kadıköy sokaklarında marş ve şarkılar eşliğinde turluyor. Yurttaşların evlerinin pencereleri ve balkonlarından eşlik ettiği Cumhuriyet Tır’ı, 19.00’da Suadiye’den hareket ederek Bağdat Caddesi boyunca “Daima Cumhuriyet” sloganıyla ilerleyecek.

    KADIKÖY’DE AÇIK HAVA SERGİSİ

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında illüstratör, karikatürist Gürbüz Doğan Ekşioğlu’na ait çizimler Kadıköy’ün farklı noktalarında 21 duvara yansıtıldı. Kadıköy’ün mahallelerinde önceden belirlenen noktalara yerleştirilen projeksiyonlar aracılığıyla, 29 Ekim’de Kadıköy akşam saatlerinde açık hava sergisine dönüşecek.

    KADIKÖY’DE 50 BİN BAYRAK DAĞITILDI

    Kadıköy Belediyesi’nin 21 Ekim Çarşamba günü bayrak dağıtımıyla başladığı Cumhuriyet kutlamalarında Kadıköy’ün 21 mahallesine, marşlar eşliğinde 50 bin adet bayrak dağıtıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın da katıldığı bayrak dağıtımında esnaf ve vatandaşlara Türk Bayrakları verildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir