• 4 yıl içinde yerli dijital para hayata geçecek

  • Dünya’da hızlıca geçilmeye başlanan dijital paraya Türkiye’de geçmeye hazırlanıyor.

    Türkiye’nin önünü açacak 11. Kalkınma Planı’nın içinde dijital parada yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası uluslar arası finans merkezi olmaya hazırlanan Türkiye için kripto para hamlesini devreye soktu. 2023 yılına kadar Merkez Bankası kripto parayı piyasaya süreceği iddia ediliyor.

    Paranın nerede ve nasıl kullanılacağı henüz netlik kazanmadı. Merkez Bankası bünyesinde olacak olan kripto paralar Türkiye’nin gelişen ekonomi karşısında kripto paralar hem prestij, hemde güçüne güç katacak.

    Her 5 kişiden 1’i kripto para kullanıyor

    Yapılan araştırmalarda Türkiye’de her 5 kişiden birinin kripto kullanıcısı olduğu tespit edildi.
    Bu doğrultuda yerli kripto paranın Türkiye’nin ekonomi sistemine büyük güç katacak. Bunun dışında Avrupa ve Orta Doğu’da kripto para yayırımcıları bu sayede Türkiye gibi büyük bir pazara yönelme fırsatı bulacak.

    Yerli kripto para altyapı çalışmaları başladı

    Bitcoinin kullanıma sunulması ile bir çok kişinin bilmediği bu dijital para risk alarak kullananlara büyük kazanlar sunmuştu. Sonrasında dalgalanmalar ile daha çok kazananlar veya kısa süre çalıştıkları için yatırımlarını kaybedenler oldu. Yerli kripto paranın çıkması bu konuda bir çok kişiyi tereddüt içinde bırakıyor, yinede yerli ve milli çalışmalarda destek olmak isteyecek olan yatırımcılar bu alanda ismini duyuracaklar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir