• Akay Tambulut Avcılar’ı kurtarmak için kolları sıvadı

    Birinci derece deprem bölgesi olan ve biran önce kentsel dönüşümün gerektiği Avcılar'da İnşaat Yüksek Mühendisi Akay Tambulut, Kentsel Dönüşüm Platformu oluşturmuştu. Tambulut, Bir gün daha zaman kaybetmenin faturasının ağır olacacağını belirtti.

  • İlk toplantısın 4000 deprem mağdurunu temsil eden site yöneticileri ile Allure Tower’de gerçekleştiren Akay Tambulut ikinci toplantısını 3 Kasım Pazar günü Avcılar Özer Düğün Salonu’nda deprem mağdurları ve çözüm odaklı toplantı düzenleyecek. 5,8 lik İstanbul depremi ardından harekete geçen ve hasara uğrayan Avcılar’daki binaların yeniden dönüşümünü sağlamak amacıyla Kentsel Dönüşüm Platformu oluşturan Tambulut, “İnsan hayatı bizim için çok önemli. Kentsel dönüşüm için çözüm odaklı çalışmalarımız devam edecek. Bu konuda yetkililerden çözüm bekliyoruz. Zaman kaybedecek bir günümüz dahi yok. Bu konuda belirsizlikler var. Avcılar halkı diken üzerinde. Halkımız belirsizliğe terk edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

    İnşaat Mühendisi Akay Tambulut Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları adına çağrı yaptı;

    “BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR”
    İlçemiz de 120.000 kişinin yaşadığı 7000 binanın acilen yenilenmesi gerekmektedir.
    -Bu binalar da genellikle dar gelirli veya emekli insanlar yaşamaktadır ki yenileme maliyeti’nin altından kalkacak ekonomik güce sahip değillerdir.
    -Diğer taraftan çoğunlukla 100 m2 altında olan bu konutların yarısını inşaat firmasına vermeleri halinde , diğer yarısı onlara yetmemektedir.
    -Bu şartlar da 20 yıl daha beklesek yenileme olmayacaktır.
    -“Bu durumda ne yapalım; olanakları olmadığı için halen bu binalar da yaşamak zorunda olan ve deprem tehlikesiyle burun buruna kalan insanlarımızı biz de mi kaderine terk edelim”
    Çözüm Önerimiz;
    -Kısmi imar artışı’dır böylelikle maliyetin bir kısmı bu yolla , diğer kısmı ise vatandaş tarafından kısmen para veya kısmen daire küçülmesi yoluyla karşılanabilir.
    -Üstelik bu imar artışı zorunluluk’dur, diğer birçok ilçede Parsel bazında veya keyfi olarak uygulanan bu imar artışları İlçemizde can güvenliğini korumak adına talep edilmektedir.
    -Yetkililerin halkımızın bu haklı talebine kulak vermeleri için,sesimizi duyurmak adına 21.10.19 itibariyle Avcılar Kentsel Dönüşüm mağdurları platformunun ilk toplantısını yaptık. şimdide,
    Kentsel Dönüşüm Mağdurları,STK ve Derneklerin geniş katılımıyla 2.toplantımızı organize edeceğiz ve sonuç alana kadar mücadelemize devam edeceğiz,
    Değerli katılımınız bize güç verecektir,

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir