• Akay Tambulut ‘Birleştirici Güç’ olacak

    Avcılar’ın başarılı işadamı Akay Tambulut, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı olması Avcılar’da heyecan yarattı. Partili partisiz herkesin sevgisini kazanan Tambulut, Avcılar’da 'Birleştirici Güç' olacak.

  • 30 yıldır Avcılarlı olan ve Avcılar’a kazandırdığını başarılı projelerle iş adamı Akay Tambulut yaşadığı ilçe için kolları sıvadı. Kentsel dönüşümden, sosyal donatı alanlarına, kültür merkezlerinden, açık-kapalı spor tesislerine kadar bir çok projesi olan Tambulut, aynı zamanda Avcılar’da da ‘Birleştirici Güç’ olacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını Avcılar’da devam ettireceklerini ifade eden Tambulut, ‘Yeni nesil belediyecilik ile Avcılarlı vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler ve imkanlar sunmak için bu yola çıktık’ ifadesini kullandı.

    ÖNCELİK KENTSEL DÖNÜŞÜM

    İstanbul ve Avcılar’ın öncelikli sorunu kentsel dönüşüm olduğunu belirten CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Akay Tambulut, ‘En büyük sorunumuz kentsel dönüşüm. İstanbul deprem bölgesi ama maalesef depremi unuttuk. Kimse depremi konuşmuyor. Avcılar’da önceliğimiz kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü yaptığımız zaman bununla birlikte sosyal donatı alanlarınıda Avcılar’a kazandırmış olacağız. Eksikleri tamamlayacağız’ dedi.

    TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

    Bölgede trafik sorununu insan hayatını olumsuz etkilediğinide belirten Tambulut, ‘Avcılar’da trafik sorununu da çözeceğiz. İlçe merkezinde ciddi park sorunu var. E-5 Küçükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü bölgesinde ciddi bir sıkıntı var. Buradaki sıkıntıları çözmek içinde elimizden gelen bütün gayreti gösterceğiz. Burada ciddi teknik hatalar var. Bu hataları giderirsek bu sorunun büyük bir kısmını halletmiş oluruz’ ifadesini kullandı.

    SANAT SPOR FAALİYETLERİ ARTACAK

    Avcılar’da sanat, spor ve sosyal alanlarda eksikleri olduğu vurgusunu yapan Tambulut, ‘Avcılar’da yaşayan vatandaşlar çocuklarıyla, aileleriyle mutlu bir şekilde yaşamasını istiyorum. Bir baba çocuğunu alıp futbol, basketbol sahasında yada kapalı yüzme havuzunda vakit geçirebilmeli. Bunun içinde başka ilçelere gitmemesi gerekiyor. Avcılar’da bu alandada ciddi projelerimiz var. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu alanlarda projelerimizi hayata geçireceğiz. Partili-Partisiz herkes için göreve geleceğiz. Küskünleri barıştıracağız. Avcılar’da ‘Birleştirici Güç’ olacağız’ diye konuştu.

    AKAY TAMBULUT KİMDİR?

    1993 ve 1996 yılları arasında SHP-CHP Avcılar İlçesi Gençlik Kolları bünyesinde görev yaptım. Lisans eğitimimi İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesinde tamamladım.

    Daha sonra İstanbul ve Marmara Üniversitelerinde Ekonometri ve İşletme üzerine lisansüstü düzeyde eğitim aldım.

    2003 yılında İstanbul Avcılar ilçesinde inşaatlar yapmaya başladım.İlçemde bir çok bina inşa ettim.

    2003 yılından itibaren ve bugüne kadar, İlçemin mimari yapısını değiştiren, güzel eserlere ve modern projelere imza attım. İlçemin mimari gelişimine olumlu yönde katkı sağladığımı düşünüyorum.

    2016-2017 vergi döneminde şirketim, Avcılar ilçesinde en fazla vergi ödeyerek, vergi rekortmeni oldu.

    Bununla da yetinmeyip İstanbul ili genelinde inşaat sektörü sıralamasında 9. sırada yer aldı. Bu başarıyı tamamen kendi öz sermayem ve kendi projelerimle sağladım.  Ticaret hayatım boyunca kamu sektörü ve resmi kurumlarda iş ve ticaret yapmadım. Şahsım ve şirketimin alnı açık ve başı diktir.

    Üzerimde en ufak bir leke ve şaibe olmadığı gibi, bundan sonra da olmasına müsaade etmeyeceğim Yoğun bir çalışma temposu sonrasında, iş hayatımı sonlandırmayı, kendime ve aileme daha çok zaman ayırmayı düşündüğüm, farklı planlarının olduğu bu dönemde, çevremde bulunan ve hemen-hemen her parti mensubu dostlarımın ısrarı üzerine, sahip olduğum tecrübe, bilgi ve birikimi partim, ilçem ve ülkem için kullanma fikrim doğdu.

    İş ve sosyal hayatımda sağladığım başarıyı,  siyasi hayata taşımak, ilçemi derleyiptoparlamak, yeni projeler geliştirip-uygulamak düşüncesi beni heyecanlandırdı ve bu şekilde mutlu olacağımı hissettim. 1974 yılı Kars doğumluyum. Evliyim, Mustafa Kemal ve Ata isimli iki erkek çocuk sahibiyim. Düzenli bir iş ve aile hayatım vardır.

    Eşim Selanik göçmeni ve Avcılar da tanınan bir aileye mensuptur. Ailecek Atatürk ve Vatan sevdalısı olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Siyasi kimliğimin ön planda olmaması, ilçemde eserleriyle tanınan, sevilen ve sayılan bir işadamı olmam nedeniyle; partili partisiz herkesimden destek alacağımdan  eminim.

    Yukarıda izah ettiğim gibi, başım dik, alnım açıktır. Yönetim, organizasyon, işletme, finans, şehircilik ve imar bilgilerimin; farklı üniversitelerde aldığım Lisansüstü eğitimle edindiğim geniş teorik bilgim ve başarılarla dolu iş hayatımdan dolayı, üst düzeyde olduğunun bilincindeyim.  Tek amacım, geliştirip-uygulayacağım projelerle, İstanbul ve hatta Ülkemde örnek olacak belediyecilik uygulaması yapmak, partime ve ilçeme layık bir Belediye Başkanı olmaktır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir