• Akgün: Atatürk, külleri üzerinden bir ulus devlet kurdu

    Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 2’inci oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşti.

  • Mecliste gurubu bulunan siyasi parti temsilcileri, İzmir depreminde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için rahmet, yararlılar için acil şifalar dileklerine bulundu. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. ölüm yıl dönümü ve 24 Kasım Öğretmeler Günü’ne yönelik olarak görüş ve temennilerin dile getirmesinin ardından gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

    “Cumhuriyetimizin içini doldurabildik mi?”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başkan Akgün; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün mazlumların, hakkını ve özgürlüklerini arayanların lideri olduğunu belirterek; “Büyük Atatürk 82 yıl önce aramızdan ayrıldı. Önemli olan O’nun fikirleriyle geleceğe ışık tutan tavır ve davranışları ve ilkeleriyle Atatürk’ü yaşatmaktır. O’nun istediği seviyeye bu ülkeyi getiremedik. Demokrasimizi güçlendirip Avrupa’da özendiğimiz demokrasi seviyesine çıkartabildik mi? Hayır. Cumhuriyetimizin içini doldurabildik mi? Hayır. 1938 yılından bu yana bize bırakmış olduğu mirası bugünlere taşımakla beraber çağdaş medeniyet düzeyi diye tarif etmiş olduğu düzeye ulaşamadığımızdan dolayı Atamızın mirasını istenilen seviyeye çıkartamadık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, külleri üzerinden bir ulus devletini nasıl kurdu, 10 yılda bu ülkeyi nereye taşıdı, ne yapmak istiyordu, ilkeleri nelerdi bunları iyi özümseyip gelecek nesillere iyi anlatabilirsek, iyi eğitebilirsek çağdaş medeniyet düzeyine de ulaşırız. 10 Kasım’da birazda bu noktaya bakmak lazım. 82’inci yıl önce aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetlerimizle anıyor. Yolunda yürümenin yollarını arayacağımızı da bir kez daha belirtmek isterim. Allah mekanını cennet etsin, ruhu şad olsun” ifadesini kullandı.

    “Atatürk, Türk milletinin yetiştirdiği en büyük Türk’tür”

    Ak Parti Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Yıldız Akbalık, her ulusun tarihinde kahramanların yattığını bizim tarihimizde de kahramanların başında Mustafa Kemal Atatürk geldiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Ulu Önder Atatürk yaşamı boyunca ulusu için çalışmış dünyada nadir liderlerden biridir. Ömrü yettiğince bize kazandırdığı devrimlerle ülkemizi çağdaş, medeniyet seviyesine çıkartmıştır. Atatürk’ü önce tanımalı ardından yurdumuz ve Türk ulusu için yaptıklarını anlamalı ve anlatmalıyız. Bizler O’nun evlatları olarak izini sürdürmeliyiz. Cumhuriyeti sonsuza dek ayakta tutmak için çaba göstermeliyiz. Kararlı, inatçı ve kendinden emin bir kişiliğe sahip olan Atatürk’e göre Türk milleti esir olarak yaşayamazdı. Bu nedenle Kurtuluş Savaşı’nı başlattığında parolası “Ya İstiklal Ya Ölüm” dü. En büyük eseri olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk, Türk milletinin yetiştirdiği en büyük Türk’tür. Asırların pek nadir olarak yetiştirdiği dâhilerden olan Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda edişinin 82. yılında rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

    “10 Kasım bizim için acılı bir aydır”

    CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Rıza Can Özdemir şunları söyledi: “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her birimiz için bir önder ve bir lider olması nedeniyle 10 Kasım bizim için acılı bir aydır. Mustafa Kemal her zaman demiştir ki “Cumhuriyet, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Bizler de Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olarak bizlere bıraktığı mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir