ALTIN 2.240,61-0,12%
BITCOIN 2023213-8,21%
19 Mart 2024
İstanbul
12°

AÇIK

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Akgün: Bu ülkenin geleceği eğitimdir

Akgün: Bu ülkenin geleceği eğitimdir

ABONE OL
18 Eylül 2019 11:48
Akgün: Bu ülkenin geleceği eğitimdir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan’ın gerçekleştirdiği söyleşide “Okuma Yılı ve Kitap Günleri” konuşuldu.

“Bu ülkenin geleceği eğitimdir”

Tarihi Mimarsinan Köprüsü’nün önünde gerçekleştirilen söyleşide konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Okumayı bana sevdiren ilkokul üçüncü sınıftaki Ali Osman Özkurt ismindeki sınıf öğretmenimdi. Gece evlerimize gelir bizi ders çalışırken denetlerdi. Müthiş bir hocaydı. Vadideki Zambak’ı ben ortaokulda okudum. Ortaokulda okuduğum kitapları lisede tekrar okudum. Yavaş okuyan biriyim. Okuduğum şeyi anlamak ve düşünmek için okurum. Altını çizerek ve notlar alarak kitap okurum. Bu şekilde okuduğunuzu daha iyi anlıyor ve kolay kolay unutmuyorsunuz. Kitaplardan elde edeceğiniz bilgiyi kendi hayatınıza aktarmak istiyorsanız okuduğunuzu özümsemeniz gerekir. Bu ülkenin geleceği eğitimdir. Çok kitap okuyan toplumların eğitim düzeyi yüksekti. Ama maalesef bizim ülkemizdeki okuma oranı oldukça düşük” dedi.

“Kitap okumanın azalmasında dijital dünyanın çok rolü var”

Tüm vatandaşları 21 – 29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek kitap okuma günlerine davet eden Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan, “Biz okuma anlamında gençlere ve çocuklara örnek olamazsak okuma alışkanlığının artmasının beklentisi de biraz zorluğa giriyor. Maalesef kitap okumanın azalmasında dijital dünyanın çok rolü var. Aileler başka türlü yaşam biçimi seçtikleri için öğrenciler de onlardan gördüklerini yapıyor. Türkiye’de haddinden fazla kitap basılıyor. Kitapların en büyük rolü okuduğumuz konuda düşündürmesi” diyerek yazar Lord Kinross’un “Bir Milletin Yeniden Doğuşu” adlı kitabını Başkan Akgün’e hediye etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: