• Akgün: ‘Türk belediyeciliği iflas etmiştir’

    Büyükçekmece Belediyesi 2019 yılı Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

  • Mecliste, Büyükçekmece Belediyesi’nin 2018 Yılı Kesin Hesapları oy çokluğu ile kabul edildi.

    “Belediyeleri sıkıntılı günler bekliyor” 

    Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumunda gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Gündemin ilk maddesi olan Büyükçekmece Belediyesi’nin 2018 Yılı Kesin Hesapları, Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu doğrultusunda görüşüldü ve oy çokluğu ile karara bağlandı.

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyeleri ekonomik anlamda sıkıntılı günler beklediğine dikkat çekerek; “Türk Belediyeciliği iflas etmiştir. Dün belediye başkanı seçilip mührü alanlar bugün bırakmak istiyor. “Maaş veremiyorum, mazot alamıyorum diyorlar”. Ben de diyorum ki çöp de toplayamayacaksınız. 2018’e kadar belediyelere devletten bu kadar vergi geliyordu. 6 milyon gelirken Büyükçekmece’ye 1 buçuklara kadar düştü. 1398 belediyeden bahsediyorum. Bu kadar pay gelirken devletin ekonomisinin iflas etmesi nedeniyle her geçen gün aşağı düşüyor. 42 yıllık belediyecilik eğitimi alan Hasan Akgün bunu söylüyor. Hükümetimizin tamamının konuya vakıf olduğunu biliyorum. Defalarca rapor verdik. Bu saatten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın ve iktidarın meselesidir. Belediyeler çökerse başka sorunlar başlar” ifadesini kullandı.

    Ata’yı anma programına davet etti

    Başkan Akgün, gündem dışı konuşmasında ise tüm vatandaşları 19 Mayıs’ta düzenlenecek Cumhuriyetin 100’üncü yılında “Ata’yı Anma” programına davet ederek Ata’ya saygı için yürümeye ve fener alayına davet etti. Başkan Akgün meclis gündem maddelerinin yanı sıra vatandaşları 12 Mayıs Pazar günü anneler günü nedeniyle belediye hizmet binası önünde “Anneler Günü İftarı” düzenleneceğini belirterek tüm annelerin Anneler Gününü kutladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir