• ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM ŞART’

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yerinde dönüşüm uygulaması hakkında ilçe genelinde yapmış olduğu bilgilendirme toplantıları meyvelerini vermeye devam ediyor.

  • Büyükçekmece Belediyesi kent merkezinde “kentsel dönüşüm”den faydalanmak isteyenlere ilave inşaat hakkı sağladığı için, hızla eski bina ve siteler yıkılmaya, yerlerine yenileri yapılmaya başlandı. Kent merkezinde daha modern, daha sağlıklı ve depreme dayanıklı yeni projeler geliştiriliyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İlçemizin konut kalitesi ve kentsel gelişme konularında duyarlı olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

    Büyükçekmece Fatih Mahallesi’nde çalışanların kurduğu kooperatif tarafından 1971’de yapılan Akçimento Evleri de,  kentsel dönüşüm risk raporu alındığı için yıkıldı. Büyükçekmece’nin en eski sitelerinden biri olan, 7 blok ve 56 daireden oluşan Akçimento evlerinin yerine, en son teknoloji ve en yeni mimari özellikler kullanılarak “Büyükçekmece Park Evleri” adıyla başka projelere örnek oluşturacak bir site kuruluyor.  Sitede yeşil alan ve peyzaja özel önem verildiği, kültür salonu ve başka işyerlerinin bulunacağı belirtildi.

    Dr. Akgün: Yerinde Dönüşüm Şart

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şöyle konuştu: “Biz ketsel dönüşüm kavramını değil yerinde dönüşüm kavramını benimsedik. Çünkü bazı insanlar, kentsel dönüşüm denince evlerinin elerlinden alınıp başka yere gönderileceğini sanıyor. Ki böyle örneklerin yaşandığı kentler de oldu. Bizde kim nerede hak sahibi ise, orada daha iyi haklara sahip olacağı kuralı var. Bunun için yerinde dönüşüm diyoruz. Başından beri biz hep kentsel dönüşümün vatandaşlarımızın yerinden yurdundan gönderilmeden yapılması gerektiğini savunduk. Böyle de uygulamalar yapıyoruz. Büyükçekmece’de çok güzel projeler ortaya çıkıyor.”

    ”Deprem Değil Bina Öldürür”

    Vatandaşın yerinde dönüşüm konusunda duyarlı olduğunu belirten Dr. Akgün, deprem riskine de dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Bize müracaat eden ve yerinde dönüşüm talebinde bulunan vatandaşlarımıza burada olduğu gibi her zaman destek olmaya hazırız. Binasının durumu riskli olan vatandaşlarımız mutlaka belediyemizin ilgili birimleri ile iletişim kursunlar. Teknik destek alsınlar. Unutmayalım ki, öldüren deprem değil, çürük binalardır. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.”

    Başkan Dr. Akgün şunları söyledi: ”Belediye olarak Büyükçekmece’de can ve mal riskini en alt düzeye indirmeye kararlıyız. Dönüşüm bir an önce tamamlanmalı. İstanbul’un en büyük gerçeği depremdir. Bu kaçınılmaz sondan en az kayıpla kurtulmak içinde kentsel yenilenme şart, dönüşüm şart. Büyükçekmece Belediyesi olarak bu gerçeğin farkında olup kollarımızı sıvadık. Gerekli gördüğümüz yerlerde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatarak halkımızla birlikte atılması gereken adımları atıyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir