• ANTİKA FESTİVALİ BAŞLADI

    Festivalin ilk gününde kimsesiz çocuklar yararına mezat gerçekleştirildi. Mezattan elde edilen 100 bin lira, kimsesiz çocukların ihtiyaçlarını karşılamada kullanılacak

  • Beyoğlu Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği “Antika Festivali” Taksim Meydanı’nda başladı. İstanbul ve Türkiye’nin farklı noktalarından gelen 54 antikacının buluştuğu festivalde, binlerce eserin antika tutkunlarıyla buluşturulması hedefleniyor. Festivalin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Osmanlı döneminden kalma eserlerden, Çanakkale Zaferi’ne tanıklık eden kılıçlara kadar binlerce antika eserin, ziyaretçilerin beğenisine sunulduğunu söyledi. AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya ve Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da birer konuşma yaparak Beyoğlu’nun kültür ve sanattaki önemine dikkati çekti.

    100 bin liralık satış

    Daha sonra elde edilecek gelirin kimsesiz çocuklar yararına kullanılması amacıyla ilk mezat gerçekleştirildi. Mezadın sunuculuğunu yapan televizyon sunucusu Saba Tümer, birçok antika eserin satılmasını sağladı. Kısa süreli mezatta 22 eser alıcı buldu. Bu eserlerin satışından elde edilen 100 bin liranın Sosyal Market’e aktarılarak, Beyoğlu’nda yaşayan kimsesiz çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacağı ifade edildi. Alanında uzman kişilerle söyleşiler ve mezatların gerçekleştirileceği festival, 2 hafta devam edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir