• Ardahan Kültür Evi kadına şiddeti konuşacak

    Ardahan Kültür Evi 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir panel düzenleyecek.

  • 8 Mart’ın kazanımları ve kadına şiddetin nedenleri ve sonuçları adı altında düzenlenecek olan panelin moderatörlüğünü Ardahan Kültür Evi Kadın Komisyon Başkanı eğitimci Bengü Ateş üstlenecek.

    Panelde iki konuşmacı yer alırken, Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr, Nihat Kaya, Kadına yönelik Şiddet Neden Artıyor? 1- Şiddet tanımı ve şiddet türleri 2-Şiddetin sosyo kültürel, ekonomik ve biyolojik nedenleri 3- Neden kadına yönelik şiddet ve cinayetler artıyor? 4-Kısa ve uzun Vadeli çözüm önerilerinden bahsedecek.

    Diğer panelist İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bil. Y.O. Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Ateş ise Eğitimin Sosyal Sermaye ve İnsan Sermayesi Üzerindeki Etkisi’nden bahsedecek.

    Bütün kadınlar davetli

    Yapılan sunumların ardından soru – cevap bölümüne geçilecek. İkram bölümünde ise, Ardahan Kültür Evi tarafından hazırlanan yöresel ürünlerin ikramı olacak. Ardahan Kültür Evi 8 Mart’ın kazanımlarını ve günümüzdeki kadına yönelik şiddet ve kadının geldiği konumun tartışılacağı etkinliğe bütün kadınları davet ettiğini duyurdu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir